HomeZwinregioAL 700 handtekening om 120 Km per uur te rijden op de...

AL 700 handtekening om 120 Km per uur te rijden op de N31

Burgerbeweging Brugse Mobiliteit Anders heeft een onlinepetitie opgestart om de maximaal toegelaten snelheid tussen de Bevrijdingslaan en de afrit naar de N31 richting Zeebrugge in beide richtingen van 90 km/u te verhogen naar 120 km/u.

Thomas Wielfaert van Brugse Mobiliteit Anders heeft de petitie opgestart, naar aanleiding van de werken op de Expresweg die bijna afgelopen zijn. ‘Sinds enkele jaren heeft men zonder reden de snelheid op de Expresweg verlaagd van 120 naar 90 tussen de Bevrijdingslaan en de fietsersbrug net voor de bocht aan B-park, dit in beide richtingen uiteraard. Met de petitie wil ik 120 km/u opnieuw de norm laten zijn vanaf de Bevrijdingslaan tot de splitsing A11/N31 – Zeebrugge, en vanaf de splitsing A11/N31 – Brugge tot net voor de brug over het kanaal Brugge-Oostende,’ zegt Wielfaert.

Thomas Wielfaert haalt een aantal argumenten aan, waarom de snelheid op de Expresweg N31 volgens hem omhoog zou mogen. ‘De op- en afritten van de Oostendse Steenweg zijn lang genoeg om snelheid te maken of om af te remmen. Dat is ook zo voor de op- en afritten van de Blankenbergse Steenweg. Er ligt een recente, kwalitatieve nieuwe asfaltlaag en er is een nieuwe, veilige middenberm en alles is ingericht als autosnelweg.’

Op 6 dagen tijd staat de teller van de onlinepetitie op ruim 700 handtekeningen. 

De eerste twee fases van de werken op de Expresweg in Brugge zijn afgerond. De volledige rijbaan is vanaf morgen weer open. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

FASE 1 EN 2 AFGEROND: ALLE OP- EN AFRITTEN VANAF MORGEN WEER OPEN

Van begin maart tot begin juli werkte de aannemer van Wegen en Verkeer aan het wegdek van de Expresweg (N31) tussen de brug over het Waggelwater en de aansluiting met de A11. Nu de eerste twee fases van de werken afgerond zijn, wordt de rijbaan weer opengesteld voor het verkeer. Op dit ogenblik verwijdert de aannemer de werfsignalisaties en brengen ze de laatste wegmarkeringen aan. Vanaf morgen kan het verkeer de op- en afritten aan de Blankenbergse Steenweg (N371) en de Oostendse Steenweg (N9) opnieuw gebruiken.

FASE 3 START BINNENKORT

Na het bouwverlof start de derde fase van de onderhoudswerken op de Expresweg in Brugge. Tijdens deze fase werkt de aannemer aan het wegdek ter hoogte van de tunnel onder de Koningin Astridlaan. Volgens de huidige planning, en afhankelijk van de weersomstandigheden, start deze fase op woensdag 4 augustus. 

5 REACTIES

  1. Die 90km/u is volgens mij een correcte maximumsnelheid gelet op het aantal op- en afritten. Door die lagere snelheid is het makkelijker om daar in te voegen. Het is bijna de enige weg om vanuit onze gemeente richting Brugge te rijden en zoveel langer ga je er niet over doen bij die lagere snelheid. Die lagere snelheid zorgt er volgens mij ook voor dat je minder snelheidsverschil hebt tussen de weggebruikers en zo ook het risico op ongevallen verminderd door minder te moeten afremmen. Voor sommigen kan het nooit snel genoeg gaan.

    • Helemaal akkoord Sofietje. Als de snelheidsduivels hun zin krijgen koop ik alvast aandelen bij één of ander uitvaartbedrijf. Voor sommigen duurt de weg naar de Hemel te lang en verkiezen ze liever de Hel (zoals in het liedje) als het maar rap gaat. Dan plaatst men als ze verongelukken een gedenkteken met of zonder foto maar vergeten dat het motorblok meters verder lag dan dan de verongelukte wagen zoals ik zelf nog gezien heb bij een ongeval dat juist was gebeurd. Het was op een morgen en bij mijn terugkeer ’s avonds zag ik niet eens remsporen maar wel wat schade aan de boom waar hij tegen gebotst was. Het moet een zware wagen type SUV geweest zijn wat je kon zien aan hetgeen er nog van over was. Gelukkig had die snelheidsduivel geen andere mensen bij zijn dodenrace betrokken.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers