HomeKnokke-HeistBurgemeester Piet De Groote: ik deel zijn passie voor Knokke-Heist

Burgemeester Piet De Groote: ik deel zijn passie voor Knokke-Heist

Piet De Groote was al 14 jaar schepen van Knokke-Heist en dus nu ook burgemeester. “Het is wennen. Ik had liever gehad dat Graaf Leopold Lippens nog vele jaren onze burgemeester was geweest. Maar iemand moet het doen. Ook voor de Knokke-Heistenaren wordt het wennen. Ze hebben bijna 42 jaar dezelfde burgemeester gehad. Voor hen is dat ook iets totaals nieuws en vreemds.”

Het is geen kinderdroom die in vervulling gaat. “Ik was eigenlijk lang niet in politiek geïnteresseerd. Ik wou wel altijd iets voor mijn gemeente doen, maar dan misschien meer met mijn juridische achtergrond als advocaat. Maar van het ene is het andere gekomen. Ik kreeg een plaats op de lijst en werd later eerste schepen. En dat was al een grote verantwoordelijkheid.”

Fier

Voorganger Leopold Lippens had de flamboyante stijl van het Zoute:  in een turqoise-gekleurd kostuum in een cabrio rijden bijvoorbeeld.  Piet De Groote: “Ik hou niet zo van kleurtjes. Voor de eedaflegging hou ik het bij een klassiek kostuum.”

Lippens was van adel en woonde in het chique Zoute en Piet De Groote is de zoon van een patissier uit Heist. Je zou denken dat hij een volksere burgemeester zal zijn met een ander beleid. “Nee”, zegt De Groote, “We hebben zeker 1 iets gemeenschappelijks. Onze fierheid om Knokke-Heist. Ik ben erg enthousiast om burgemeester te zijn van onze mooie badstad.”

Zaterdag is er een exclusief gesprek met onze nieuwe burgemeester op Hetzoute.com, Kneistitv en Seafun.

2 REACTIES

  1. Proficiat voor de nieuwe burgemeester. Zet de uitgezette lijnen van Leopold Lippens verder.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers