HomeKnokke-HeistGeen mondmaskers meer in de rode zones vanaf nu

Geen mondmaskers meer in de rode zones vanaf nu

Vanaf nu is het op het grondgebied van Knokke-Heist niet langer verplicht om een mondmasker te dragen. Tot en met 31 mei moest dat in alle rode parkeerzones (de drukste winkelstraten), maar die regel valt dus weg. Ook op de zeedijk hoef je geen mondmasker te dragen, net zomin als in wachtrijen of in de schoolomgeving.  

Het wegvallen van de verplichting tot het dragen van een mondmasker is een gevolg van de coronasituatie die intussen grondig verbeterd is. Bovendien kan onze gemeente rekenen op hele brede, grote winkelstraten waar het – zeker in de voormiddag – nog niet zo snel over de koppen lopen is. In de buitenlucht is het risico op besmetting hoe dan ook al veel kleiner. Vandaar dat het gemeentebestuur besliste om de verplichting op het kapblok te leggen.   

Let wel: in de strandbars, op de terrassen van de horecazaken, in de winkels, in openbare gebouwen en op het openbaar vervoer blijft het mondmasker wel verplicht. Dat is een maatregel van de federale overheid.  

Ook roepen we onze inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers op om zelf de eigen verantwoordelijkheid te nemen. Merk je dat het plots erg druk wordt, dan raden we absoluut aan om toch een mondmasker te dragen, ook al is het niet officieel verplicht. Het is wel nog altijd verplicht om een mondmasker bij je te hebben. Die verplichting werd op 11 februari 2021 opgelegd door de gouverneur en is nog steeds van kracht.    

3 REACTIES

  1. Prima beslissing ! Heb eigenlijk nooit het nut hiervan ingezien. Frisse buitenlucht is immers de beste remedie tegen de meeste ziektes !
    PS: wil men dan ook zo vriendelijk zijn om de voetpadstickers te verwijderen aub zodat verwarring eindelijk kan plaats maken voor duidelijkheid?

  2. Ik lees dat mondmaskers verplicht zijn op terrassen van horecazaken nochtans heb ik dit weekend gezien dat dit absoluut niet nageleefd wordt. Iedereen op een terras doet zijn mondmasker af. Moet men het masker dragen op een terras of niet??????

  3. Dit kan, daar de inentingen momenteel in hoog tempo gebeuren, een goede beslissing zijn. Toch vind ik dat we moeten oppassen want het virus is zeker nog niet uitgeroeid. Nu gaan de covidcijfers nog steeds naar omlaag maar als bv. in de Lippenslaan iedereen zonder mondmasker loopt (of liever drumt) krijgt dat monstertje hopelijk geen tweede adem.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers