zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist zet in op bijscholing voor jeugdwerkers met gratis vormingsavond

Knokke-Heist zet in op bijscholing voor jeugdwerkers met gratis vormingsavond

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist onderstreept het belang van jeugdwerkers door extra te investeren in hun bijscholing. Op woensdagavond 8 mei 2024 verwelkomt de gemeentelijke jeugddienst alle geïnteresseerden voor een gratis vormingsavond in de Marge. Deze bijeenkomst biedt een uitstekende gelegenheid voor professionals en vrijwilligers die met kinderen en jongeren werken, om hun vaardigheden te versterken en waardevolle netwerken op te bouwen.

Programma van de avond

De avond begint om 19.00 uur met een gezellig pizzabuffet, waarbij de deelnemers de kans krijgen om in een informele setting bij te praten. Om 19.45 uur starten de workshops, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende thema’s:

  • Uitdagend gedrag: aangeboden door Vrijetijdspunt.
  • Conflicthantering: verzorgd door Bizon vzw.
  • Maatschappelijke kwetsbaarheid: gepresenteerd door jeugdopbouwwerker Karim.
  • Voorbereiden van activiteiten: door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw (VDS).

De sessies eindigen rond 22.00 uur, waarna er nog ruimte is voor een praatcafé waar iedereen ervaringen kan uitwisselen en verder kan netwerken.

Deelname en registratie

De avond staat open voor iedereen die professioneel of vrijwillig met kinderen en jongeren werkt. Geïnteresseerden moeten zich vooraf inschrijven vóór 28 april 2024. Inschrijving is gratis en kan eenvoudig via de volgende link.

Voor meer informatie of bij vragen kunt u contact opnemen via jeugd@knokke-heist.be. Deze vormingsavond biedt een unieke kans om zowel bestaande vaardigheden te versterken als nieuwe inzichten te verwerven, en draagt bij aan de kwalitatieve ondersteuning van ons jeugdwerk.

Ons gedacht…

Deze initiatieven tonen de toewijding van Knokke-Heist aan de ontwikkeling van een sterke gemeenschap rond jeugdwerk, en bevestigen het belang van voortdurende educatie en samenwerking in deze dynamische tijden.