zondag, april 14, 2024
HomeCultuurMarkant Knokke-Heist-Duinbergen Belicht Leven Achter Tralies met Expert Johnny Crampe

Markant Knokke-Heist-Duinbergen Belicht Leven Achter Tralies met Expert Johnny Crampe

Een lezing die het leven achter de gesloten deuren van de vrouwengevangenis in Brugge verkent, vindt plaats in het Cultureel Centrum Scharpoord, georganiseerd door Markant Knokke-Heist-Duinbergen. Johnny Crampe, met drie decennia ervaring in de Brugse gevangeniswereld, neemt ons mee op een tocht door de dagelijkse realiteit van de gedetineerden, met speciale aandacht voor de vrouwen en moeder/kind-afdelingen.

Deze lezing, die op dinsdagavond om negentien uur begint, geeft een unieke kijk op de persoonlijke strijd en verhalen van vrouwen die om verschillende redenen hun dagen achter slot en grendel doorbrengen. De ervaringen van Johnny, die zeven jaar als hoofdcipier werkte, belichten de menselijkheid binnen het systeem dat vaak wordt misverstaan en snel wordt beoordeeld.

Het evenement biedt niet alleen een platform voor diepgaande discussies en reflectie, maar het nodigt ook uit tot een breder begrip en empathie ten aanzien van diegenen in de gevangenis. De toegangsprijzen zijn vastgesteld op tien euro voor leden en vijftien euro voor niet-leden, wat bijdraagt aan de toegankelijkheid voor een breed publiek.

In het licht van deze gebeurtenis worden de aanwezigen niet alleen verrijkt met kennis, maar worden ze ook aangemoedigd om voorbij vooroordelen te kijken en de complexiteit van het gevangenisleven te begrijpen. De constructieve afsluiting van de lezing biedt een perspectief van hoop en verandering, zowel voor de gedetineerden als voor de maatschappij.