woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistOp de Dag van de Arbeid Staat Knokke-Heist in het Teken van...

Op de Dag van de Arbeid Staat Knokke-Heist in het Teken van de ENGIE Knokke Run

Op 1 mei 2024 wordt Knokke-Heist weer omgetoverd tot een waar loopparadijs. De ENGIE Knokke Run belooft ook dit jaar een spektakel te worden met naar verwachting 3000 deelnemers die zich aan verschillende afstanden zullen wagen.

Knokke-Heist bereidt zich voor op een grootschalig sportevenement op de Dag van de Arbeid: de ENGIE Knokke Run. Deze loopwedstrijd, nu een vaste waarde op de sportkalender, trekt jaarlijks duizenden lopers en toeschouwers naar de chique kustgemeente. Het evenement biedt voor ieder wat wils, van jong tot oud, dankzij de diversiteit in loopafstanden.

Verschillende Afstanden voor Alle Leeftijden

De ENGIE Knokke Run kenmerkt zich door de inclusiviteit van haar programma. Met afstanden variërend van een toegankelijke 1,5 kilometer voor kinderen tot een uitdagende 21 kilometer voor de meer ervaren lopers, is er een optie voor elke leeftijd en elk niveau:

  • Kids Run (1,5 km): Deze korte afstand is perfect voor de jonge lopers en start om 10:00 uur.
  • 5 en 10 km Runs: Geschikt voor recreatieve lopers die de sfeer van het evenement willen ervaren zonder zich te wagen aan de halve marathon.
  • Halve Marathon (21 km): Start om 9:30 uur, bedoeld voor de meer geoefende lopers die een uitdaging niet uit de weg gaan.

Een Parcours Vol Bezienswaardigheden

Het parcours van de ENGIE Knokke Run is zorgvuldig uitgestippeld om de lopers langs enkele van de mooiste plekken van de regio te leiden. Startend en eindigend in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark, voert de route deelnemers langs de iconische Zeedijk, door de luxueuze wijk Het Zoute, en voor de langste afstand, door de natuurrijke gebieden zoals de Zwinbosjes en de Zwinpolders. Vooral de route door het Koningsbos is bekend om zijn verraderlijke heuvels die zelfs de meest doorgewinterde lopers uitdagen.

Animatie en Sfeer

Dankzij de feestdag en het verwachte zachte lenteweer wordt een extra feestelijke sfeer verwacht. Langs het parcours en in het start/finish gebied zullen verschillende animaties plaatsvinden om lopers en toeschouwers te vermaken.