woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistRKFC Zet In op Groei van Hun G-voetbalteam met Sponsoravond

RKFC Zet In op Groei van Hun G-voetbalteam met Sponsoravond

RKFC heeft grote plannen voor de uitbreiding van hun G-voetbalteam. Een speciale sponsoravond op 12 april moet de fondsen en aandacht vergroten voor de integratie van volwassen spelers in het team. Onze lokale voetbalploeg benadrukt de ambitie om het team niet alleen te laten groeien, maar de spelers ook kennis te laten maken met andere sporten.

Uitbreiding van het Team

RKFC is vastberaden om hun G-ploeg, een voetbalteam voor mensen met een beperking, uit te breiden met volwassen leden. Om de ambitieuze plannen te realiseren, organiseert de club op 12 april een sponsoravond in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park. Deze avond, genaamd ‘Avond van het G-voetbal’, heeft als doel fondsen te werven en het bewustzijn rondom G-voetbal te vergroten. Met een verwachting van 150 gasten, belooft het een significante gebeurtenis te worden voor de club en haar G-voetballers.

Filosofie: Voetbal Voor Iedereen

De club omarmt de filosofie dat voetbal van iedereen is, maar bovenal voor iedereen. “Niemand buitenspel” zetten is de kerngedachte, waarbij elke speler, met of zonder beperking, de kans krijgt om te voetballen. Dit principe manifesteert zich in de praktijk door “normaal als het kan, speciaal als het moet”, waarmee wordt bedoeld dat spelers indien mogelijk binnen een regulier team spelen, en anders binnen een G-voetbalteam.

Aangepaste Spelregels en Competities

De spelregels binnen G-voetbal zijn aangepast op maat van de doelgroep, in lijn met de internationale spelregels van Special Olympics en het jeugdvoetbal in Vlaanderen. Voetbal Vlaanderen organiseert een recreatieve wedstrijdkalender voor G-voetballers van verschillende leeftijden en niveaus, van jeugd tot volwassenen, om iedereen een kans te geven om te spelen op een manier die fysiek en pedagogisch verantwoord is.

Financiële Ondersteuning en Materiaal

De leden van het G-voetbalteam genieten al van substantiële steun door de club. Met een contributie van slechts 75 euro, waarvan 35 euro terugkomt via de mutualiteit, worden de spelers voorzien van een volledig kledingpakket en aangepaste materialen. Dit omvat bijvoorbeeld de aanschaf van een speciale bal voor slechtziende spelers.

Een Hartverwarmend Project

De missie van RKFC benadrukt het hartverwarmende aspect van het G-voetbalproject. De manier waarop spelers elkaar ondersteunen en rekening houden met elkaars beperkingen is bewonderenswaardig. Het project toont de kracht van gemeenschapszin en de positieve impact van sport op het leven van mensen met een beperking.


Ons gedacht…

RKFC’s G-voetbalteam staat op het punt om een significante groei door te maken. Met de geplande sponsoravond en de steun van de gemeenschap hoopt de club een inclusieve omgeving te creëren waarin zowel kinderen als volwassenen met een beperking de vreugde van voetbal en andere sporten kunnen ervaren.