HomeZwinregioZeebruggeZeebrugge krijgt al redders vanaf Hemelvaart

Zeebrugge krijgt al redders vanaf Hemelvaart

De Brugse schepen van sport Franky Demon (CD&V) wil al vanaf Hemelvaart tijdens het weekend strandredders inzetten aan het strand van Zeebrugge. Demon maakte zich op Radio 2 sterk dat hij de zaak binnen twee weken rond kan krijgen. Daarnaast vraagt hij toelating van de federale overheid om de zone van kitesurfen uit te breiden. 

Normaal zijn er pas dagelijkse redders vanaf 12 juni, maar de lente wordt elk jaar warmer en bovendien zijn door corona alleen binnenlandse reizen toegelaten, dus is de vraag om aan de kust te kunnen zwemmen veel groter. Volgens de Brugse schepen Franky Demon kan dat  perfect coronaproof. De schepen wil daarnaast ook de zone voor kitesurfen uitbreiden. Hij hoopt alle afspraken binnen twee weken rond te hebben.

“Wij hebben gisteren geantwoord in de gemeenteraad dat wij graag vanaf het weekend van O.L.H. Hemelvaart in het weekend redders zouden willen plaatsen in Zeebrugge. Daarnaast wensen we de zone aan onze surfclub Icarus uit te breiden, waardoor er een breder stuk zal zijn in de richting van Blankenberge. We hebben een aanvraag bij de federale overheid gedaan om op een bredere zone te kunnen kitesurfen.”

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers