woensdag, mei 22, 2024
Homekneistitv21ste Internationaal Stripfestival Knokke-Heist: Een Wereld van Strips en Avontuur

21ste Internationaal Stripfestival Knokke-Heist: Een Wereld van Strips en Avontuur

Op 27 en 28 april 2024 transformeert Zaal Ravelingen in Knokke-Heist tot het bruisende hart van de stripwereld, met het 21ste Internationaal Stripfestival. Met gratis toegang en een scala aan activiteiten belooft dit weekend een feest te worden voor stripfans van alle leeftijden.

Indrukwekkende Line-up en Thema: Zwinsteden in de Strip

Het Stripfestival, georganiseerd door vzw Strippromotie Knokke-Heist in samenwerking met de gemeente, staat dit jaar in het teken van ‘Zwinsteden in de strip’. Bezoekers kunnen genieten van een mini-expo die de Zwinsteden belicht door de lens van de stripkunst, naast een overzicht van de affiches van voorgaande jaren.

Met een gastenlijst van maar liefst 60 tekenaars, waaronder internationale sterren zoals Apri Kusbiantoro (Indonesië) en Europese talenten zoals Fabio Bono (Italië) en Thierry Capezzone (Denemarken), staat het festival garant voor een unieke ontmoeting met de creatieve geesten achter populaire strips zoals Storm, De Rode Ridder, Marsupilami, en Suske en Wiske.

Belgische Toptalenten en Unieke Animaties

Belgisch talent is ruim vertegenwoordigd met grote namen als Batem, Philippe Delzenne, en Steve Van Bael, die ook de betoverende affiche voor dit jaar heeft ontworpen. Het evenement biedt een perfecte kans om het werk van deze artiesten van dichtbij te bekijken en misschien zelfs een handtekening te scoren.

De Bibliotheek Knokke-Heist verrijkt het festival met een boeiend animatieprogramma voor het hele gezin. Van een photobooth waar je jezelf als stripfiguur kunt vereeuwigen tot een LEGO-bouwactiviteit, er is voor elk wat wils.

Niet te Missen: De Strip Awardshow

De zaterdagavond voor het publieke festival wordt opgeluisterd door de Strip Awardshow, een glamoureuze ceremonie waarbij de crème de la crème van de stripwereld in de bloemetjes wordt gezet. Dit is een unieke kans om getuige te zijn van de waardering voor uitmuntendheid in de kunst van het stripverhaal, in het bijzijn van prominenten en de gevierde tekenaars.

Het 21ste Internationaal Stripfestival in Knokke-Heist is een must-visit voor iedereen die gepassioneerd is door strips en de verhalen achter deze kunstvorm. Met een rijk programma dat zowel jong als oud aanspreekt, biedt het festival een unieke blik op de wereld van strips. Zet 27 en 28 april 2024 alvast in je agenda voor een weekend vol plezier, avontuur, en creativiteit.

Maak je klaar voor een onvergetelijke stripervaring in Knokke-Heist, waar verhalen tot leven komen en de fantasie geen grenzen kent.