HomeKnokke-HeistBrandweer blijft nablussen

Brandweer blijft nablussen

Omstreeks 14 uur is er dinsdagmiddag op de KMO-Zone ’t Walletje in onze deelgemeente Westkapelle een bedrijfsbrand ontstaan. De hulpdiensten en de brandweer van de Zone 1 waren snel ter plaatse. De brand is ontstaan aan de achterzijde van tuinaannemer Warnier en sloeg over naar een aantal andere bedrijven. De 18 medewerkers van het tuinbedrijf konden op tijd het pand verlaten. In totaal gingen zo’n 70 000m² in de vlammen op.

De brand was zo goed als onder controle omstreeks 17 u. Het bedrijvenpark ’t Walletje is momenteel onbereikbaar. Het AZ Zeno is enkel toegankelijk via de Natiënlaan.

De gemeentelijke noodfase is om 19u30 officieel stopgezet. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer controleert de onmiddellijke omgeving met CO-metingen en blijft vannacht aanwezig om na te blussen. “Hoe het vuur ontstond, is momenteel niet duidelijk. Verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen”, zegt burgemeester Piet De Groote.

Voor alle zekerheid worden de omwonenden verzocht hun vensters en deuren dicht te houden. De tijdelijke verbindingsweg van de Natiënlaan richting Herenweg is al opnieuw opengesteld voor het verkeer. Binnen een half uur zal ook de Herenweg richting Kalvekeetdijk weer opengesteld worden. Door de hevige wind zijn heel wat verbrande resten in de ruime omgeving beland. Wie grote brokstukken in de tuin vindt, kan dit afval vanaf woensdag 7 april om 9 uur deponeren in de afvalcontainer van de dienst Stadsonderhoud in ‘t Walletje 50 in Westkapelle. Bezoekers met dergelijk afval moeten zich eerst aanmelden in het onthaal voor registratie.

Namens onze redactie heel veel sterkte aan de betrokken ondernemers, de werknemers, familie en vrienden.

Foto: Berg
- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers