HomeSportEr is nu ook een ijsberenclub in Knokke-Heist

Er is nu ook een ijsberenclub in Knokke-Heist

Iets meer dan 200! moedige ijsberen hadden zich voor deze corona-editie via voorafgaandelijk aangemeld en ingeschreven voor de jaarlijkse paasduik op Surfers Paradise. Meteen een recordopkomst ook. Om alles in goeie banen te leiden had iedereen een tijdsslot gekregen om zich per 4 of per eigen familiebubbel zondag tussen 11 en 13u in het water te begeven via 3 verschillende startpunten aan de laagwaterlijn.

Watertemperatuur 7 graden, ongeveer zoals de gevoelstemperatuur want er stond geen wind. Supporters werden gevraagd in hun kot te blijven, dus niets dan ijsberen en -beertjes op het strand, opgewacht door de paashaas en een zak vol paaseieren.

En of er van genoten werd, hoe kort sommige “duiken” dan ook waren ! Enkele echte getrainde ijsberen hielden het iets langer vol, kinderen van 6 jaar vergezeld van mama en papa hielden het op kniehoogte. Voor anderen even kopje onder en eruit.

Maar iedereen blij achteraf met het tintelende warme gevoel. Corona zorgde deze winter ook voor het ontstaan van een echte “ijberenclub Knokke-Heist” dus het leeft wel, als het maar in de buitenlucht en gezond is.
Het zomerseizoen is bij deze afgetrapt, hopelijk kunnen we er met volle teugen van genieten !

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers