zondag, april 14, 2024
HomeZoute.StyleBreekt Knokke-Heist komende jaren nog meer vastgoedrecords?

Breekt Knokke-Heist komende jaren nog meer vastgoedrecords?

Vastgoed investeerders zetten allicht een nieuw vastgoedrecord neer met de transformatie van het iconische hotel The Memlinc naar een luxueus wooncomplex. Met een verwachte verkoopwaarde van 150 miljoen euro door de Oost-Vlaamse bouwmagnaat Francis Geernaert, overstijgt dit project alle voorgaande vastgoedtransacties inonze gemeente.

Knokke-Heist, onze gemeente die nu al bekend staat om zijn prestigieuze vastgoed en exclusieve leefstijl, breekt een nieuw tijdperk aan met de omvorming van het historische hotel The Memlinc. De plannen die Francis Geernaert (Foto) onthulde, beloven een aanzienlijke verschuiving in het vastgoedlandschap van de stad en zetten nieuwe verkooprecords. De transformatie omvat de creatie van 17 luxeflats, elk met een gemiddelde prijs van 7,5 miljoen euro, en een penthouse dat naar verwachting 12,72 miljoen euro kan opbrengen, met in totaal 105 ondergrondse parkeerplaatsen. Deze ontwikkeling duidt op een verkoopwaarde van circa 150 miljoen euro, waarmee het project zich onderscheidt in luxe en omvang.

Het project onderscheidt zich niet alleen door zijn luxe uitvoering maar ook door de unieke locatie naast de Royal Zoute Golf Club en met ongehinderd zeezicht, ondanks de tweede lijn ligging. Deze exclusiviteit is mede te danken aan de combinatie van de historische waarde van het gebouw, de grootte van de appartementen die gemiddeld 250 m² beslaan, en het penthouse van 424 m², gesitueerd in een gebied dat bekend staat om zijn exclusieve levensstijl.

Het Memlinc hotel, dat al meer dan een eeuw een iconisch symbool is in Knokke-Heist met zijn Anglo-Normandische architectuur, staat aan de vooravond van een significante verandering. Deze overgang, gemarkeerd door de verkoop van de Deklerck familie aan Geernaert, sluit een historisch tijdperk af en opent een nieuw hoofdstuk voor dit pand.

Francis Geernaert en zijn familiebedrijf G-label, met een indrukwekkende portefeuille van zowel residentiële als commerciële projecten, tonen hun visie voor het creëren van unieke en luxueuze woonervaringen in Knokke-Heist. Dit project is een testament van hun ambitie en vakmanschap.

Desalniettemin roept de omvang en aard van dit project kritische vragen op over de toekomst. Belangrijke overwegingen zijn de verkrijging van de nodige bouwvergunningen, de haalbaarheid gezien de ambitieuze verkoopprijzen, en de mate waarin het nieuwe bestuur, na de gemeenteraadsverkiezingen, zijn steun voor dergelijke projecten zal voortzetten.

Deze transformatie van The Memlinc hotel naar een luxueus wooncomplex markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Knokke-Heist en symboliseert de voortdurende evolutie naar een van de meest exclusieve vastgoedlocaties in België. Met zijn recordbrekende prijzen en ongeëvenaarde locatie stelt dit project nieuwe normen voor luxe wonen aan de Belgische kust.