HomeCultuurKameel doorkruist duinen en Knokk-Heist

Kameel doorkruist duinen en Knokk-Heist

Drie muzikanten met in hun kielzog een cameraploeg en een kameel. In die formatie trok de Antwerpse saxofoniste Hanne De Backer sinds woensdag 3 maart 2021 langs de tien Belgische kuststeden. Zie videoreportage Focus: Dit is de Sahara niet, toch loopt er een kameel op het strand | Focus en WTV (focus-wtv.be) 

Muziekdocumentaire As We Walk 

Op zondagnamiddag 7 maart 2021 kwam het bonte gezelschap aan op het strand van Knokke-Heist.  Ze voerden op het strand en in de duinen performances uit die opgenomen werden voor de muziekdocumentaire As We Walk.  Vooral kameel Blanche trok daarbij de aandacht van toevallige passanten.  

Winnaars wandel- en fietszoektocht Fair Trade Trekkersgroep Knokke-Heist 

Op zaterdag 6 maart 2021 deelde de Fair Trade Trekkersgroep Knokke-Heist in de tuin van Scharpoord de prijzen uit van de unieke wandel- en fietszoektocht langs (h)eerlijke plekjes in Knokke-Heist met een focus op eerlijke handel in en rond Knokke-Heist. Het initiatief ontstond op 26 augustus 2020, de dag dat Knokke-Heist 10 kaarsjes mocht uitblazen als Fair Trade Gemeente.  

Winnaars 

Volgende deelnemers wonnen een waardebon van Oxfam Wereldwinkel:  

  • Rik Verlinde (Knokke-Heist) 
  • Annick Debackere (Wingene) 
  • Marijke De Roo (Knokke-Heist) 

Editie 2021 

Johan en Jasmijn Cabooter, ontwerpers van de tocht, stelden ook de actuele versie van de tocht voor met een duidelijke verwijzing naar alle lokale handelaars en organisaties die fairtradeproducten aanbieden en die dus tijdens de wandel- en fietszoektocht zeker een halte waard zijn. De route van de tocht is (gratis) te verkrijgen bij de kantoren van de dienst voor Toerisme in Knokke en Heist, het heemkundig museum Sincfala alsook in de Oxfam Wereldwinkel. De fietstocht kun je downloaden via www.myknokke-heist.be/nl/fairtrade-knokke-heist-wandel-en-fietszoektocht of  https://www.knokke-heist.be/wandel-en-fietszoektocht-langs-de-heerlijke-spots-knokke-heist 

De fietstocht van 40 km wordt in kleine bubbels van maximum 10 personen gemaakt. Bij een rustpauze hoort natuurlijk het mondmasker en wordt de afstand van 1,5 meter gerespecteerd. 

Op de foto van links naar rechts: Katleen Valcke, FTG-vrijwilliger, winnaar Rik Verlinde, Jonas Verhaege die de prijs namens moeder Annick Debackere in ontvangst nam, winnares Marijke De Roo samen met FTG-vrijwilligers Johan en Jasmijn Cabooter alsook zoonlief Stan Verhaege, alles met respect voor de geldende coronamaatregelen.  

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers