zondag, april 14, 2024
HomeCultuurKnokke-Heist viert Carnaval ook met de Kleinste Carnavalstoet van het Land

Knokke-Heist viert Carnaval ook met de Kleinste Carnavalstoet van het Land

Onze gemeente staat bekend om zijn bruisende carnavalsfeer en de grootste carnavalstoet na Aalst, en dit jaar is geen uitzondering. De kleuter- en basisscholen van Knokke-Heist tonen hun carnavalsgeest met de ‘kleinste carnavalstoet van het land’, een evenement dat de creativiteit en het enthousiasme van de jongste inwoners van de stad viert.

Klasparade Carnaval: Een Tocht van Creativiteit en Plezier

Van 1 tot en met 19 februari 2024 organiseert Knokke-Heist een uniek carnavalsevenement: de Klasparade Carnaval. Dit evenement, waarbij 28 klassen uit 9 scholen deelnemen, brengt in totaal 557 kinderen samen om hun creatieve talenten te tonen.

Een Parade van Zelfgemaakte Praalwagens

Deze parade is niet zomaar een optocht; het is een showcase van 28 prachtige zelfgemaakte praalwagens, die tentoongesteld worden bij lokale handelaars in Heist. Deze praalwagens, gecreëerd door de kinderen, worden via een wandelzoektocht gepresenteerd. Bezoekers kunnen een folder ophalen bij HEY (Pannenstraat 138) in Heist of de informatie online of via de ‘Heist Carnaval’-app raadplegen.

Stemmen voor de Favoriete Praalwagen

Net als bij de grote stoet, verdient ook deze kleinste versie een winnaar. Bezoekers worden uitgenodigd hun stem uit te brengen op hun favoriete praalwagen, via de app of door een formulier in te vullen in de folder. De stemmen kunnen worden ingeleverd in de groene brievenbus bij HEY in Heist.

Categorieën en Prijzen: Een Wedstrijd vol Verrassingen

De wedstrijd omvat vier categorieën, waaruit telkens een top 3 wordt gekozen. Alle winnaars ontvangen een leuk geschenkje, en de winnaars per categorie krijgen bovendien een boekenpakket voor de klas. Uit alle winnaars kiest een vakjury één hoofdwinnaar, die een prijs ter waarde van € 125 mag kiezen voor de klas.

Bekendmaking Winnaars

Op vrijdag 23 februari 2024 om 11 uur worden de winnaars bekendgemaakt in café New London, Stadhuisstraat 24 in Heist. Deze gelegenheid markeert het hoogtepunt van de festiviteiten en belooft een spannende afsluiting van de Klasparade Carnaval te zijn.

Knokke-Heist toont met dit evenement dat carnaval een feest is voor alle leeftijden, waarbij de gemeenschap samenkomt om creativiteit, plezier en gemeenschapsgevoel te vieren. Of je nu jong of oud bent, groot of klein, het Heist Carnaval is gegarandeerd een festijn voor iedereen!