HomeKnokke-HeistKnokke-Heistse schepen van onderwijs brengt bezoek aan CLB sneltestcentrum voor scholen

Knokke-Heistse schepen van onderwijs brengt bezoek aan CLB sneltestcentrum voor scholen

Schepen van onderwijs en preventie Annie Vandenbussche bracht afgelopen week een bezoek aan het CLB sneltestcentrum, voor leerlingen en personeel van scholen, in de lokalen van het Rode Kruis Knokke-Heist.

“Dit komt geen dag te vroeg, nu er meer besmettingen vastgesteld worden in de scholen”. “Als gemeentebestuur volgen we dit dagelijks op en zijn in nauw contact met de directies van de scholen”, volgens de schepen. “Ik heb zelf mogen zien hoe de vrijwilligers van het Rode Kruis Knokke-Heist het hier professioneel aanpakken”, “ we zijn dan ook als gemeentebestuur vol bewondering voor alle vrijwilligers die zich hier belangeloos voor inzetten, temeer dit waarschijnlijk nog voor weken of zelfs maanden zal zijn en deze mensen ook nog hun dagtaken hebben”.
“De testen worden door het CLB in onze planning toegevoegd”, vervolgt Dominique Beernaert coördinator van het test-center voor Rode Kruis Knokke-Heist. “De eerste week hebben we in ons sneltestcentrum nog geen testen moeten uitvoeren, ook al stonden we elke dag stand by met een team”. “De situatie kan echter snel veranderen”. “We hopen uiteraard op beterschap maar de huidige cijfers zien er niet zo gunstig uit”. Tenslotte willen we nog een oproep doen aan alle ouders en schoolgaande kinderen. Wees steeds waakzaam, bij de minste twijfel of vermoeden van besmetting neem contact op met uw huisarts.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers