zondag, april 14, 2024
HomeDammePoëzieweek 2024 in Sijsele: Ontdek de Magie van 'Thuis' in Poëzie te...

Poëzieweek 2024 in Sijsele: Ontdek de Magie van ‘Thuis’ in Poëzie te Damme

Tijdens de Poëzieweek van 25 tot 31 januari 2024, nodigt Stad Damme iedereen uit om deel te nemen aan een unieke viering van het woord en de gemeenschap. Met het thema ’thuis’, gaat deze week verder dan enkel het lezen van poëzie; het is een uitnodiging om te verkennen wat ’thuis’ betekent in de vorm van gedichten.

Huizen van Poëzie: Meer dan Bakstenen

Poëzie biedt een schuilplaats, een warme thuis tijdens momenten van vreugde en verdriet. Dit jaar bouwen we samen, jong en oud, aan grote en kleine ‘huizen’ van poëzie. Deelnemers worden uitgedaagd om hun gevoel van thuis te vangen in woorden – een viering van herinneringen, geuren, kleuren en emoties die het concept van thuis omvatten.

Doe mee: Schrijf en Deel Jouw Gedicht

Deelnemers kunnen een blanco affiche downloaden of ophalen in de Cultuurfabriek of de Bibliotheek in Sijsele. Gedichten met ’thuis’ als onderwerp kunnen daar worden ingediend, uiterlijk op 8 januari 2024, in ruil voor een gadget.

Selectie en Bekendmaking

Een deskundige jury, bestaande uit Willy Tiberghien en Nina Everaert, uittredend stadsdichter van 2023, zal drie sprekende gedichten selecteren. Deze worden op 25 januari 2024 bekendgemaakt aan het publiek via de Damse infokanalen.

Geniet van Poëzie in de Cultuurfabriek en Bibliotheek

Tijdens de Poëzieweek kunnen bezoekers alle ingediende gedichten lezen, welke zullen worden tentoongesteld in de Cultuurfabriek en Bibliotheek. Dit is een uitgelezen kans om de diversiteit en diepte van poëtische expressie binnen de gemeenschap te ervaren.

De Poëzieweek 2024 is meer dan een evenement; het is een beweging die iedereen uitnodigt om deel te nemen, of het nu door het schrijven van een gedicht is of het ervaren van de werken van anderen. Het belooft een week te worden vol ontdekking, inspiratie en gemeenschapsgevoel.

Voor meer informatie, bezoek de website van de Cultuurfabriek of de Bibliotheek in Sijsele.