Home Cultuur Cultuurcentrum Scharpoord presenteert tijdens de paasvakantie een unieke fototentoonstelling met Maroesjka Lavigne

Cultuurcentrum Scharpoord presenteert tijdens de paasvakantie een unieke fototentoonstelling met Maroesjka Lavigne

0
187
  •  

In het charmante Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist vindt deze lente een opmerkelijke duo-tentoonstelling plaats, getiteld “Unknown Masterpieces & Maroesjka Lavigne”. Nog tot 12 mei 2024 kunnen bezoekers dagelijks (behalve op maandagen, met uitzondering van de paasvakantie) tussen 10:00 en 18:00 uur een breed scala aan fotografische werken bewonderen.

Een verkenning van fotografische talenten

De tentoonstelling belicht het werk van Maroesjka Lavigne, een Belgische fotografe met internationale erkenning, samen met tien opkomende fotografen die wachten om ontdekt te worden. Lavigne, geboren in 1989, heeft haar meesterschap in fotografie bewezen met verschillende projecten die wereldwijd tentoongesteld zijn, van de Foam Talent tentoonstelling in Amsterdam tot de Robert Mann Gallery in New York.

Maroesjka Lavigne: Een spectrum van visuele verhalen

Lavigne’s fotografische reis begon met haar afstuderen aan de Universiteit Gent in 2012. Haar werken, vaak een verkenning van desolate landschappen en verstilde momenten, zijn internationaal tentoongesteld. Ze heeft belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de Lensculture’s Emerging Talent competitie en de eerste plaats in de Landschapscategorie bij de Sony World Photography Awards.

Ontdek de onbekende meesterwerken

Naast Lavigne’s werken, introduceert “Unknown Masterpieces” tien fotografen met unieke perspectieven en artistieke expressies. De geselecteerde kunstenaars, waaronder Abdul-Vahit Duman en Sylvia Konior, bieden een verfrissende kijk op de wereld door hun lens. De tentoonstelling, samengesteld door Stephane Verheye en Freddy Van Vlaenderen, is een must-see voor liefhebbers van hedendaagse fotografie.

Praktische informatie

Toegangsprijzen zijn gestaffeld om een breed publiek te verwelkomen: €8 voor volwassenen boven de 26, €6 voor jongeren tussen 18 en 26 jaar, EDC-houders en groepen van meer dan 10 personen. Kinderen onder de 18 en begeleiders van EDC-houders genieten van gratis toegang. Bovendien biedt het cultuurcentrum een omruilvoordeel via de uitpas, waarbij 15 punten recht geven op €2 korting.

De tentoonstelling is een uitgelezen kans om zowel gevestigde als opkomende fotografische talenten te ontdekken en te waarderen. Mis deze kans niet om door de lens van deze kunstenaars de wereld op een nieuwe manier te zien.

NO COMMENTS