zaterdag, mei 25, 2024
HomeCultuurBurgemeester Jan Morbee Promoot Ondernemerschap en Kunst in Knokke-Heist

Burgemeester Jan Morbee Promoot Ondernemerschap en Kunst in Knokke-Heist

Knokke-Heist viert dit paasverlof ook de opening van een nieuwe boetiek op de Lippenslaan, gebracht door lokale ondernemers Bjorn De Bruycker en Christophe Vereeken. Burgemeester Jan Morbee benadrukt de unieke combinatie van kunst en ondernemerschap die zijn gemeente siert, met speciale lof voor de nieuwe “Souâd Feriani” winkel en de voortdurende bijdrage van de familie Cafmeyer aan het lokale kunstlandschap.

Een Nieuwe Onderneming Bloeit op

  • De Lippenslaan verwelkomt een nieuwe “Souâd Feriani” boetiek, een merk dat al succes kent in Antwerpen en Hasselt.
  • Burgemeester Morbee prijst de inspanningen van ondernemers Bjorn De Bruycker en Christophe Vereeken en wenst hen veel succes.

Kunst in het Hart van de Gemeenschap

  • De familie Cafmeyer, met een lange geschiedenis van bijdragen aan het kunstleven in Knokke-Heist, opent een nieuwe tentoonstelling in aanwezigheid van de gerenommeerde kunstenares Aurora Canero.
  • MDZ ART GALLERY, een belangrijke pijler in de lokale kunstscene sinds de oprichting in 2003 door Michael De Zutter, toont momenteel werken van Karl Fred Dahmen tot 5 mei 2024.

De Synergie tussen Kunst en Ondernemerschap

Burgemeester Morbee benadrukt de synergie tussen kunst en ondernemerschap als cruciale factor voor de dynamiek en aantrekkelijkheid van Knokke-Heist. Deze combinatie verrijkt niet alleen het culturele landschap maar stimuleert ook economische groei en innovatie binnen de gemeenschap. Iets wat Morbee ook al aangaf toen hij “de” schepen van Cultuur Maxim Willems moest opvolgen na z’n overlijden.

Een Uitnodiging aan Bezoekers en Inwoners

  • Tot 5 mei 2024 biedt de tentoonstelling van Karl Fred Dahmen in de MDZ ART GALLERY een unieke kans om de diepgewortelde kunstliefde in Knokke-Heist te ervaren.
  • De betrokkenheid van lokale ondernemers en kunstenaars onderstreept de gemeenschappelijke visie op groei en bloei in de regio.

Knokke-Heist blijft een toonbeeld van hoe kunst en ondernemerschap hand in hand kunnen gaan, verrijkt door de persoonlijke inzet van heel wat inwoners en de creatieve geest van zijn inwoners. Een bruisende mix die de gemeente een unieke plaats maakt.