zondag, april 21, 2024
HomeCultuurDe betoverende wereld van Centraal-Azië: Een culturele odyssee in Knokke-Heist

De betoverende wereld van Centraal-Azië: Een culturele odyssee in Knokke-Heist

Op een komende zaterdagavond in februari wordt het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist een venster naar de verre, doch fascinerende wereld van Centraal-Azië. Op 24 februari 2024, om precies 20 uur, nodigen Jos Odeurs en Sonia Keyen ons uit op een uitzonderlijke reis langs de Karavaanroute, een avontuur dat belooft de zintuigen te prikkelen en de geest te verrijken.

Een culturele reis van 17000 km

Jos en Sonia, twee avontuurlijke zielen, delen hun passie en kennis van een regio die door velen nog als onbekend terrein wordt beschouwd. Hun reis van maar liefst 17000 kilometer voert ons door de adembenemende landschappen van Tajikistan, langs de historisch rijke Ferganavallei in Oezbekistan, naar de mysterieuze schoonheid van Turkmenistan.

Langs de sporen van de Zijderoute

De bezoekers worden meegevoerd over de bergpassen van ’s werelds hoogste bergmassieven, de Hindukush en Pamir, en langs de Wakhan-corridor, waar Tajiekse en Afghaanse dorpjes een verhaal vertellen dat zo oud is als de handelsroutes zelf. De reis voert verder door oasesteden die eens de ruggengraat vormden van de Zijderoute, en eindigt in de rijke cultuurhistorie van steden als Samarkand, Bouchara, en Khiva.

Een kleurrijke avond vol verhalen

Met behulp van fotografie en film brengen Jos en Sonia de verhalen, de mensen, en de landschappen van deze bijzondere regio tot leven. Het belooft een kleurrijke avond te worden, gevuld met verhalen over moed, avontuur, en de onverbrekelijke banden die door de eeuwen heen langs deze oude handelsroutes zijn gevormd.

Praktische informatie

De avond wordt georganiseerd door Cultuursmakers Knokke-Heist, in samenwerking met Volksontwikkeling/Kneistse Cultuurkaart en Davidsfonds Knokke. Dominiek Segaert, voorzitter van Cultuursmakers & Volksontwikkeling Knokke-Heist, en Annie Poissonnier, voorzitter van Davidsfonds Knokke, verwelkomen u graag op deze bijzondere avond.

  • Datum en tijd: Zaterdag 24 februari 2024, 20:00 uur
  • Locatie: Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist
  • Toegang: €10 (leden Cultuursmakers, Davidsfonds, studenten €8, gratis voor abonnees van Kneistse Cultuurkaart/Volksontwikkeling Knokke-Heist)
  • Contact: dominiek.segaert@skynet.be / annie.poissonnier@gmail.com
Reserveren is niet nodig, maar zorg dat u op tijd bent om deze culturele reis niet te missen. Een avond die belooft niet alleen een venster naar Centraal-Azië te openen maar ook de avontuurlijke geest in ieder van ons wakker te schudden.