vrijdag, april 19, 2024
HomekneistitvEigenaar Christophe Deklerck over de toekomst van zijn "Memlinc Hotel"

Eigenaar Christophe Deklerck over de toekomst van zijn “Memlinc Hotel”

Knokke-Heist staat op het punt om afscheid te nemen van een iconisch herkenningspunt. Na meer dan een eeuw van gastvrijheid, kondigt The Memlinc, gelegen aan het fameuze Albertplein, zijn sluiting aan. Eigenaar Christophe Deklerck wijst op leeftijd, familieopvolging, en de uitdagende horecasector als redenen voor deze moeilijke beslissing. Ondanks het einde van een tijdperk, blijft het legendarische hotel tot eind maart 2025 open voor bezoekers.

Een Tijdperk Eindigt

The Memlinc, een familiehotel dat al sinds 1 juli 1923 het landschap van het Albertplein in Knokke domineert, sluit na 101 jaar zijn deuren. Dit enige hotel in onze gemeente met frontaal zeezicht heeft vele uitdagingen doorstaan, waaronder de Tweede Wereldoorlog, de oliecrisis, en de recente coronapandemie.

Toekomstige Plannen en Invulling

Ondanks de sluiting blijft de focus op kwaliteit. Plannen voor de toekomst van het gebouw, dat als beschermd monument niet significant zal veranderen in uiterlijk, omvatten de transformatie naar luxueuze appartementen. De horecazaken op de begane grond blijven behouden.

Een Rijke Geschiedenis

Het hotel, opgericht door Louis, Christophe’s overgrootvader en voormalig burgemeester van Knokke, en later herbouwd door zijn zoon Emile, heeft decennialang dienst gedaan als toevluchtsoord voor voornamelijk Britse toeristen. The Memlinc vertegenwoordigt een belangrijk stuk lokale geschiedenis, waarbij generaties de herinnering aan het oorspronkelijke Knokke levend hielden.

Ons gedacht…

Het afscheid van The Memlinc markeert het einde van een significant hoofdstuk in de geschiedenis van Knokke-Heist. Hoewel de sluiting een verlies betekent, blijft de nalatenschap van het hotel een onuitwisbaar deel van de lokale gemeenschap.