woensdag, mei 22, 2024
HomeHaven / ZeebruggeHavenschool VTI Zeebrugge Breidt Uit met Nieuwe Duaal Leren Richtingen

Havenschool VTI Zeebrugge Breidt Uit met Nieuwe Duaal Leren Richtingen

Havenschool VTI Zeebrugge kondigt met trots de toevoeging van vijf nieuwe duale leertrajecten aan, gericht op een nauwere samenwerking met het bedrijfsleven. Deze stap onderstreept de positie van de school als vooraanstaande aanbieder van technisch onderwijs in Vlaanderen, met een uniek aanbod gericht op zware bedrijfs- en havenvoertuigen.

Havenschool VTI Zeebrugge, bekend om haar kwalitatief hoogstaand technisch onderwijs, vergroot haar educatieve aanbod met vijf nieuwe duale opleidingen. Deze uitbreiding benadrukt de sterke verbinding tussen de school en het bedrijfsleven, en biedt leerlingen de kans om hun theoretische kennis direct in de praktijk te brengen.

Versterking van School-Bedrijfsbanden

Directeur Joke Knockaert benadrukt het belang van deze nieuwe stap: “Ons doel is om de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verkleinen en onze leerlingen voor te bereiden op de toekomstige uitdagingen.” Vooral de combinatie van de opleidingen ‘Polyvalent Mecanicien Zware Bedrijfsvoertuigen’ en ‘Polyvalent Technieker Havenvoertuigen’ springt in het oog, waarmee de school zich profileert als dé plek voor technische opleidingen in Vlaanderen.

Praktijkgerichte Opleidingen

Een opvallend aspect van de nieuwe richtingen is de focus op hands-on ervaring. Zo werd voor de opleiding van zware bedrijfsvoertuigen een M.A.N vrachtwagen door Liantis gedoneerd, wat leerlingen unieke praktijkervaring biedt. Daarnaast continueert de school haar traditionele programma’s zoals dakwerker en brandertechnicus in duale vorm, inclusief leervergoedingen.

Uitbreiding naar Niet-Technische Velden

Naast technische trajecten introduceert Havenschool VTI Zeebrugge ook duale opleidingen in de zorgsector, waaronder zorgkundige, verzorgende en kinderbegeleider. Deze benadering zorgt voor een bredere inzetbaarheid van studenten op de arbeidsmarkt.

Inschrijving en Informatie

Potentiële studenten kunnen zich vanaf 17 april inschrijven, zowel fysiek op de school als online. Voor meer informatie over de opleidingen en de inschrijvingsprocedure wordt verwezen naar de website van Havenschool VTI Zeebrugge.

Deze vernieuwing in het onderwijsaanbod van Havenschool VTI Zeebrugge markeert een belangrijke stap in de voorbereiding van jongeren op een succesvolle toekomst in zowel technische als zorgsectoren.