vrijdag, mei 24, 2024
HomeHaven / ZeebruggeZeebrugge als Spil in de Bouw van de Scheldetunnel: Een Unieke Kijk...

Zeebrugge als Spil in de Bouw van de Scheldetunnel: Een Unieke Kijk Achter de Schermen

Ontdek het Bouwproces van de Nieuwe Scheldetunnel tijdens een Speciale Werfsafari

De haven van Zeebrugge speelt een cruciale rol in de realisatie van een van de meest ambitieuze infrastructuurprojecten van België: de Scheldetunnel in Antwerpen. De gigantische tunnelelementen die hier worden geconstrueerd, zijn bestemd om in 2025 naar Antwerpen te worden vervoerd en daar afgezonken te worden in de Schelde. Een unieke kans om dit indrukwekkende bouwproces van dichtbij te ervaren wordt aangeboden door de Gidsenbond, middels een exclusieve werfsafari.

Op 19 april opent TM COTU – Werf Bouwdok in Zeebrugge zijn deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen vanaf 13.00 uur terecht in de bezoekersruimte, waar ze zullen worden verwelkomd door ervaren gidsen van de Gidsenbond.

Programma van de Dag:

  • 13.00 – 13.15 uur: Ontvangst door je gids
  • 13.15 – 13.45 uur: Presentatie over het Oosterweelproject en de werken aan het bouwdok in Zeebrugge
  • 13.45 – 15.45 uur: Rondleiding langs het bouwdok
  • 15.45 – 16.00 uur: Afsluiting van het bezoek

Deelnemers worden verwacht zich voor te bereiden op een veiligheidsbewust bezoek. Het dragen van een lange broek en veiligheidsschoenen met anti-perforatiezool en veiligheidsneus (klasse S3) is verplicht. Bezoekers die geen eigen veiligheidsschoenen hebben, kunnen een paar lenen, hoewel de voorraad beperkt is. Ook wordt een helm en een fluo hesje verstrekt door de organisatie.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via de website bruges-guides.com. Leden van de Gidsenbond Brugge hebben de mogelijkheid om in te schrijven via een speciale login, terwijl niet-leden het contactformulier kunnen gebruiken. De deelnameprijs is 6 euro per persoon, te voldoen via overschrijving.

Dit is een uitgelezen kans om meer te leren over de complexe technieken en processen achter de bouw van een van de grootste tunnels in Europa en om de betrokken vakmensen aan het werk te zien. Mis deze unieke ervaring niet!

Ons gedacht…

Dit bezoek biedt niet alleen een blik op de technische uitdagingen van dergelijke grootschalige projecten, maar ook op de cruciale rol die Zeebrugge speelt in de ontwikkeling van de Belgische infrastructuur. Een waardevolle ervaring voor iedereen geïnteresseerd in techniek, bouwkunde of gewoon het wonder van moderne constructie.

Vooraf inschrijven via website bruges-guides.com is noodzakelijk.