woensdag, mei 22, 2024
HomeHaven / ZeebruggeDEME Sleept Grootste Kabellegcontract Ooit Binnen voor Offshore Netwerksystemen in Nederland

DEME Sleept Grootste Kabellegcontract Ooit Binnen voor Offshore Netwerksystemen in Nederland

DEME, een gerenommeerd bedrijf in de maritieme engineering, heeft recent twee belangrijke contracten verworven voor de IJmuiden Ver Alpha en Nederwiek 1 offshore netwerksystemen in Nederland. Deze projecten zijn niet alleen een technologische mijlpaal door de introductie van de geavanceerde 525 kV HVDC kabeltechnologie van Prysmian, maar brengen ook significante lokale voordelen met zich mee, vooral voor de werknemers uit onze regio.

Werkgelegenheid en Economische Stimulans

De projecten van DEME zullen naar verwachting een directe invloed hebben op de werkgelegenheid voor haar werknemers uit Knokke-Heist en Zeebrugge. Met activiteiten die zich richten op kabelinstallatie, landaanwinning, rotsplaatsing, en baggerwerken, biedt DEME kansen voor zowel ervaren specialisten als voor nieuwe krachten die willen instromen in de offshore industrie.

  1. Kansen voor Technische Specialisten: Ingenieurs, projectmanagers en technische ondersteunende rollen zullen essentieel zijn voor het slagen van deze complexe projecten.
  2. Inzet van de Lokale Vloot: DEME plant de inzet van diverse vaartuigen, waaronder kabellegschepen en hopperzuigers, waarvoor bemanning nodig zal zijn. Dit biedt kansen voor maritieme professionals uit de regio.
  3. Training en Ontwikkeling: DEME staat bekend om zijn investeringen in werknemerstraining en -ontwikkeling, wat lokale werknemers nieuwe vaardigheden zal bijbrengen en hen voorbereidt op toekomstige projecten.

Lange Termijn Voordelen

De impact van deze projecten strekt zich verder dan alleen de bouwfase. Eenmaal operationeel, zullen de IJmuiden Ver Alpha en Nederwiek 1 verbindingen bijdragen aan de verduurzaming van de energievoorziening in Nederland, een doel waarbij DEME’s expertise in offshore wind een cruciale rol speelt. Dit bevestigt de positie van Knokke-Heist en Zeebrugge niet alleen als centra voor maritieme en offshore industrie, maar ook als voorlopers in de transitie naar hernieuwbare energie.

Philip Scheers, Business Unit Director bij DEME Offshore, benadrukt de lokale impact: “Dit project stelt ons niet alleen in staat om onze technologische grenzen te verleggen, maar biedt ook substantiële kansen voor onze lokale werkbasis. Wij zijn toegewijd aan het ondersteunen van onze lokale economieën door het creëren van banen en het bieden van groeimogelijkheden voor onze mensen.”