woensdag, mei 22, 2024
HomeHaven / ZeebruggeHerhaalde Ontsporing Kusttram Zeebrugge Zorgt voor Ophef en Vragen

Herhaalde Ontsporing Kusttram Zeebrugge Zorgt voor Ophef en Vragen

Voor de tweede keer deze week heeft een ontsporing van de kusttram in Zeebrugge voor aanzienlijke verstoring gezorgd. Dit ongeluk vond plaats op nagenoeg dezelfde locatie als de incident op maandag, bij het kruispunt van de Kustlaan en de Isabellalaan. De tram raakte dinsdag kort voor de middag ontspoord, wat leidde tot lichte verwondingen bij twee passagiers die uit voorzorg naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

Onderbreking en Omleiding

Als gevolg van het incident is het tramverkeer tussen Blankenberge en Knokke opnieuw gestremd. De Lijn heeft pendelbussen ingezet om reizigers te vervoeren terwijl de diensten herstellen. De tram was relatief snel weer op de rails, maar de normale dienstregeling zal naar verwachting pas tegen 17.30 uur hervat worden.

Het wegverkeer heeft eveneens hinder ondervonden van het incident. De politie heeft omleidingen ingesteld via de Minervarotonde naar de A11. In tegenstelling tot de situatie op maandag, kon het verkeer gebruik maken van een bypass omdat de bovenleiding ditmaal niet beschadigd was.

Zoektocht naar Oorzaken

De herhaalde ontsporingen roepen vragen op over de veiligheid en het onderhoud van de infrastructuur. Frederik Wittock, woordvoerder van De Lijn, benadrukt dat dergelijke incidenten zeer uitzonderlijk zijn. “Het feit dat beide ontsporingen op dezelfde plaats plaatsvonden, doet vermoeden dat er een terugkerend probleem is met de wissel,” aldus Wittock. Technici zijn ingeschakeld om het probleem grondig te onderzoeken en te verhelpen.

Reacties en Vervolgstappen

Op sociale media liet een medewerker van De Lijn doorschemeren dat de incidenten waarschijnlijk nog een staartje zullen krijgen, al werden er geen verdere details gegeven. Dit wijst op mogelijke diepgaandere onderzoeken of maatregelen die genomen kunnen worden om dergelijke gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen.

De gemeenschap en reizigers wachten met spanning op de resultaten van het onderzoek en hopen op snelle en effectieve oplossingen om de betrouwbaarheid van de tramdienst te waarborgen.

Ons gedacht… De terugkerende problemen bij de kusttram leggen een dringende behoefte bloot aan grondig onderzoek en mogelijk herziening van de gebruikte infrastructuur. Het is cruciaal dat De Lijn deze kwesties serieus neemt om het vertrouwen van het publiek in het openbaar vervoer te behouden en te versterken.