Home kneistitv Piet De Groote Lanceert Nieuwe Politieke Partij in Knokke-Heist: JA!

Piet De Groote Lanceert Nieuwe Politieke Partij in Knokke-Heist: JA!

2
1795
 •  

Een nieuwe wind waait door Knokke-Heist: Piet De Groote, gemeenteraadslid, heeft de aftrap gegeven voor zijn nieuw politiek project. Met een blik vol optimisme onthulde hij donderdagochtend zijn ambitie om met een eigen partij de toekomst van Knokke-Heist vorm te geven. “Ja!” is zijn strijdkreet voor een positieve campagne, gericht op het behouden van de unieke charme en leefbaarheid van deze geliefde badplaats.

Van Gemeentebelangen naar Nieuwe Horizonten

Na zeventien jaar zijn krachten te hebben gewijd aan de partij Gemeentebelangen, slaat De Groote een nieuwe weg in. Geïnspireerd door zijn voorganger, Graaf Leopold Lippens, streeft hij ernaar om met zijn eigen partij een vernieuwende bijdrage te leveren aan het lokale politieke landschap. Dit besluit komt na ervaringen met wat hij omschrijft als achterkamerpolitiek, die hem naar eigen zeggen bewust op een zijspoor heeft gezet. “Ik blijf erbij dat ik mezelf recht in de ogen kan kijken”, verklaart De Groote standvastig.

Een Positieve Visie op de Toekomst

Hoewel de specifieke kandidaten en het partijprogramma nog onbekend zijn – De Groote wacht op de uitkomsten van een omgevingsanalyse alvorens hierover uit te wijden – is de kern van zijn boodschap helder. Met “Ja, de juiste aanpak voor Knokke-Heist” hoopt hij de kiezers te overtuigen van zijn visie en in oktober hun stem te winnen. Een opvallend detail is dat De Groote een mogelijke samenwerking met Gemeentebelangen na de verkiezingen niet uitsluit. “Ik sta voor alles open”, zegt hij met een optimistische glimlach.

De Campagne is Gelanceerd

De campagnemotor is gestart, en met de verkiezingen in het verschiet kijkt Knokke-Heist reikhalzend uit naar de nieuwe richting die Piet De Groote voor ogen heeft. Op maandag 14 oktober zal blijken hoe de kiezers reageren op deze nieuwe politieke beweging. De toekomst van Knokke-Heist staat op het spel, en De Groote belooft met zijn campagne niet minder dan een vernieuwde, positieve impuls.

2 COMMENTS

 1. Toen ik de aankondiging vorige week vernam, had ik zoiets van … de aprilgrappen komen vroeger dit jaar!

  Dit terzijde, politiek is te ernstig om daar grappen over te maken, zeker in Knokke-Heist.
  De Groote en Demeyere starten nieuwe partij “JA!” … dat … waren … toch … de … hoofdrolspelers … in … Pano!

  – “Geïnspireerd door zijn voorganger, Graaf Leopold Lippens”
  100% akkoord, heeft jaren aan een stuk meegelopen met de wijlen “Comes Zoutensis” en alle truken van de foor geleerd, van enige inhoudelijke vernieuwing zal dus geen sprake zijn!

  – “Een opvallend detail is dat De Groote een mogelijke samenwerking met Gemeentebelangen na de verkiezingen niet uitsluit”
  Uiteraard dit was immers de “breeding ground” voor het overgrote deel van de huidige lokale politiekers waarvan sommigen blijkbaar verloren zijn gelopen.

  Om het met de woorden van ook wijlen Van Rossem te zeggen, de politiek in Knokke-Heist is toch godgeklaagd!

  P.S. Comes = Graaf: titel voor een leidende functionaris (leger, bestuur, …) ten tijde van de Romeinen met dat verschil dat de titel noch erfelijk, noch feodaal was, een aanzienlijk verschil dus met onze graven!

 2. Een partij die ja zegt aan bouwpromotoren en voor hen op de knieën gaat…
  Niet geloofwaardig.

  Heist en ook Knokke moeten bovendien vermijden dat nationale partijen zich met onze gemeente moeien. Laat Knokke-Heist aan Knokke-Heistenaars.

  Ons land en de deelstaten worden al lang niet op afdoende wijze bestuurd. Dus laat ons die partijen alvast vermijden.