dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-Heist"Cold Water Classic" brengt de wereld naar Knokke-Heist

“Cold Water Classic” brengt de wereld naar Knokke-Heist

Het komend weekend wordt Lakeside Paradise, Duinenwater 41 in Knokke-Heist, het toneel van de adembenemende “Cold Water Classic”. Deze prestigieuze viersterrenwedstrijd markeert de kick-off van het nieuwe watersportseizoen, waarbij wakeboarders strijden voor punten om zich te kwalificeren voor Europese en Wereldkampioenschappen. Met een watertemperatuur rond de 10°C, versterkt door koude wind en regen, belooft het evenement een uitdaging te zijn, zelfs voor de pro’s die net terug zijn van training in warmere oorden.

Een Evenement van Wereldklasse

De “Cold Water Classic” geniet van een stijgende populariteit, wat blijkt uit de verdubbeling van het aantal deelnemers tot het maximum van 130 wakeboarders. Met 16 vertegenwoordigde nationaliteiten, waaronder wereldkampioen Masters Glenn Vandenberghe en Europees kampioene Seated Inge Nys uit België, alsook internationale sterren zoals Julia Rick en Dennis Hildebrand, wordt het een internationaal spektakel.

Innovatie en Inclusiviteit

Dit jaar introduceert het evenement een “seated” categorie, wat wakeboarden benadrukt als een inclusieve G-sport. Met 40 inschrijvingen bij de Junior men U18 biedt de “Cold Water Classic” een blik op de toekomst van deze relatief jonge sport.

Gemeenschappelijke Ondersteuning en Voorbereiding

Dankzij de steun van de gemeente Knokke-Heist en de samenwerking met Sportoase, kunnen deelnemers zich opwarmen en voorbereiden met topfaciliteiten. Met het oog op het hosten van toekomstige Europese of Wereldkampioenschappen, wordt dit evenement gezien als een essentiële generale repetitie.

Een Open Uitnodiging

De oefensessies starten op 29 maart, met gratis toegang voor toeschouwers om de actie van dichtbij mee te maken, inclusief live commentaar en een groot LED-scherm voor realtime resultaten. De finales en prijsuitreiking op 31 maart beloven een onvergetelijke afsluiting van het weekend.

Een Maand Vol Activiteit

De voorbereiding voor de “Cold Water Classic” is al maanden aan de gang, met veel binnenlandse en buitenlandse activiteit op de baan. Organisatoren en deelnemers kijken uit naar een spektakel van de bovenste plank, wat een ideale start van het 13e seizoen van Lakeside Paradise betekent.