dinsdag, april 16, 2024
HomeCultuurWandeling in de Sint-Donaaspolder: Een Unieke Kans om Overwinterende Vogels te Spotten

Wandeling in de Sint-Donaaspolder: Een Unieke Kans om Overwinterende Vogels te Spotten

Op zondag 28 januari 2024 biedt Natuurpunt Knokke-Heist natuurliefhebbers een unieke kans om de schoonheid van de Sint-Donaaspolder te ervaren. Tussen 14 en 17 uur kunnen deelnemers genieten van een begeleide wandeling in dit schilderachtige gebied.

Vogels in Hun Natuurlijke Habitat

Deze wandeling staat in het teken van het spotten van overwinterende vogels. Bezoekers krijgen de kans om honderden vriesganzen, wulpen, kieviten en zilverreigers in hun natuurlijke omgeving te observeren. Daarnaast is er ook een kans om roofvogels zoals de kiekendief en zelfs een vos te zien.

Tips voor een Comfortabele Wandeling

Voor een optimale ervaring wordt aangeraden om warme, winddichte kleding en stevige wandelschoenen te dragen. Deelnemers die een verrekijker hebben, worden aangemoedigd deze mee te nemen om de vogels beter te kunnen observeren.

Deskundige Begeleiding

De wandeling wordt geleid door Dirk Vantorre, mede-conservator van het poldergebied. Zijn expertise en kennis van de lokale fauna zullen de wandeling extra verrijkend maken.

Startlocatie en Inschrijving

De start van de wandeling is bij de parking aan de rotonde aan de grens (Sint-Anna ter Muiden), gelegen in de Sluisstraat 102 in Westkapelle. Vooraf inschrijven voor deze wandeling is mogelijk via een online link of door contact op te nemen met Dirk Vantorre op 0498 94 54 27.

Kosten en Voorwaarden

Deelname aan de wandeling is gratis voor Natuurpunt-leden. Niet-leden betalen € 3,00 per persoon of € 5,00 per gezin. Het is belangrijk om te vermelden dat honden niet zijn toegestaan, zelfs niet aan de leiband, om de rust van de vogels niet te verstoren.

Deze wandeling is een must voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Het biedt een unieke kans om verschillende overwinterende vogelsoorten te observeren en meer te leren over de lokale natuur. Met deskundige begeleiding en een prachtige locatie belooft het een onvergetelijke ervaring te worden.