vrijdag, april 19, 2024
HomeSluisGratis Compost Ophalen in Sluis op Landelijke Compostdag: Een Beloning voor Milieubewuste...

Gratis Compost Ophalen in Sluis op Landelijke Compostdag: Een Beloning voor Milieubewuste Inwoners

In het hart van de Gemeente Sluis, herinnert de Landelijke Compostdag ons op zaterdag 23 maart 2024 aan de essentiële rol die we spelen in het milieu door simpelweg ons afval te scheiden. Specifiek gericht op de inwoners van de gemeente Sluis, biedt deze dag een unieke kans om niet alleen onze inzet voor het milieu te tonen, maar ook om letterlijk de vruchten van die inzet in ontvangst te nemen.

Op deze speciale dag zet de milieustraat in Oostburg, een trots deel van Sluis, zijn deuren wagenwijd open om u te bedanken voor uw voortdurende inspanningen. Elke scheiding van groente-, fruit-, tuinafval, en etensresten (GFTE) maakt een significant verschil. Door uw afval apart te houden, draagt u bij aan de productie van hoogwaardige compost. Dit product speelt een cruciale rol, zowel in de landbouw als in onze eigen achtertuin, door te fungeren als een natuurlijke bodemverbeteraar die de groei en gezondheid van planten ondersteunt.

We nodigen u daarom hartelijk uit om op 23 maart langs te komen bij de milieustraat in Oostburg en zelf de vruchten van uw milieuvriendelijke gedrag op te halen. Elke bezoeker kan rekenen op één gratis zak compost, maar wees er snel bij, want op is echt op!

Voor degenen die niet in staat zijn om op deze bijzondere dag langs te komen, is er geen reden tot zorg. De gemeente Sluis zorgt er voor dat u het hele jaar door de mogelijkheid heeft om gratis compost op te halen bij de Zeeuwse milieustraten. Vergeet niet zelf een emmer, bak, of zak mee te nemen voor het vervoer van de compost.

Dit initiatief benadrukt niet alleen het belang van afvalscheiding en recycling, maar versterkt ook de band tussen gemeente en inwoners door samen te werken aan een duurzamere en groenere toekomst.