vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistGroot Onderhoud Gepland voor Kragendijk en Kalvekeetdijk in April

Groot Onderhoud Gepland voor Kragendijk en Kalvekeetdijk in April

Vanaf maandag 8 april 2024 staat er groot onderhoud gepland voor twee belangrijke wegen in de regio: de Kragendijk en de Kalvekeetdijk. De werkzaamheden zullen plaatsvinden op het kruispunt met de Jan Devischstraat/Smedenstraat en ter hoogte van de Abelendreef. Het doel van deze onderhoudswerkzaamheden is de vervanging van de huidige bestrating met klinkers door een nieuwe asfaltlaag, alsook het aanpassen van de riooldeksels. Indien het weer meezit, wordt het project afgerond tegen vrijdagavond 12 april 2024.

Verkeersmaatregelen voor een Vlotte Doorstroming

Tijdens deze periode worden er aanzienlijke verkeersmaatregelen genomen om de hinder te minimaliseren:

Voor gemotoriseerd verkeer: Het gehele kruispunt gaat dicht voor doorgaand verkeer. Alleen bestemmingsverkeer kan gebruikmaken van:

  • De Kalvekeetdijk tussen de Natiënlaan en de Sluisstraat
  • De Abelendreef vanaf de Populierendreef
  • De Kragendijk tussen de Kalvekeetdijk en de Jan Devischstraat
  • De Smedenstraat tussen de Edward Verheyestraat en de Jan Devischstraat
  • De Jan Devischstraat tussen de Graaf Jansdijk en de Smedenstraat

Er zijn alternatieve routes via de Natiënlaan en de Sluisstraat.

Kalverkeetdijk-Abelendreef Speciale Aandacht voor Fietsers en Voetgangers: Fietsers dienen op de Kragendijk bij de werkzaamheden af te stappen, maar kunnen in de Kalvekeetdijk het fietspad blijven gebruiken. Voetgangers zullen gelukkig geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Zorg voor een Vlotte Doorreis Deze onderhoudswerkzaamheden zijn essentieel voor het verbeteren van de wegkwaliteit en de verkeersveiligheid in onze regio. Wij adviseren alle weggebruikers om de aangegeven omleidingen te volgen en extra reistijd in te calculeren. Zo blijft onze gemeente bereikbaar en veilig voor iedereen.