zondag, april 14, 2024
HomeFotoreportageLoodswezen Schittert in ISO 9001 Kwaliteitsaudit

Loodswezen Schittert in ISO 9001 Kwaliteitsaudit

Het Loodswezen, de spil in het web van de maritieme veiligheid en efficiëntie, heeft weer een belangrijke mijlpaal bereikt. Van 20 tot en met 22 februari 2024 onderging het een intensieve driedaagse audit als onderdeel van haar voortdurende ISO 9001 kwaliteitscertificering, met een nadrukkelijke focus op klantentevredenheid. De externe auditor van DNV, een wereldleider in classificatie en advies voor de maritieme sector, heeft het Loodswezen gelauwerd voor haar performante werking en de positieve evolutie die het doormaakt.

Een Diepgaande Beoordeling

Gedurende de audit werd een breed scala aan onderwerpen zorgvuldig geëvalueerd. De externe experts keken naar de visie en het leiderschap van het Loodswezen, haar doelstellingen, de effectiviteit van de interne audits, en de operationele dienstverlening in Vlissingen. Ook kritieke functies zoals personeelszaken, organisatie, communicatie, en klachtenmanagement werden onder de loep genomen. Bijzondere aandacht ging uit naar de operationele uitvoering van de beloodsing en de samenwerking met VLOOT vanaf het schip de Wandelaar.

Voortdurende Verbetering en Toekomstige Plannen

Het Loodswezen is vastberaden haar voortreffelijke dienstverlening nog verder te verfijnen. Er wordt gewerkt aan hervormingen en continue verbeteringen, waarbij in 2024 specifieke aandacht zal uitgaan naar het klachtenmanagement, in overeenstemming met de definities in het klachtendecreet, en het consolideren van de nautische regelgeving. Met een oog op de toekomst, bereidt het Loodswezen zich voor op een hercertificering in december, om haar kwaliteitssysteem voor nog eens drie jaar te bevestigen.

Een Erkenning van Excellence

Deze succesvolle audit is een bevestiging van de hoge kwaliteitsstandaarden die het Loodswezen hanteert. De erkenning door DNV, een autoriteit in de maritieme en offshore-industrie, benadrukt de uitmuntende dienstverlening en het leiderschap van het Loodswezen in de sector. Met haar continue streven naar verbetering en innovatie, blijft het Loodswezen een voorbeeld van uitmuntendheid in de maritieme wereld.