woensdag, mei 22, 2024
HomeHaven / ZeebruggeMotorboot Gestrand in Haven Zeebrugge, Reddingsoperatie VBZR Succesvol Afgerond

Motorboot Gestrand in Haven Zeebrugge, Reddingsoperatie VBZR Succesvol Afgerond

Zondagochtend om 11.01 uur ontving het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) een noodoproep van de schipper van een motorboot. Het vaartuig, dat zich in de haven van Zeebrugge bevond, kampte met motorproblemen waardoor verdere navigatie onmogelijk was.

Snelle Reactie van Reddingsteam

De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) reageerde prompt op het verzoek om hulp. Een reddingsteam werd direct uitgezonden naar de locatie van de gestrande motorboot.

Veilige Terugkeer

De redders namen de defecte motorboot langszij en sleepten deze, samen met de twee opvarenden, veilig terug naar hun ligplaats in de haven. De operatie verliep vlot en zonder verdere incidenten.

  • Actie afgerond: 12:30 uur
  • Reddingsteam: VBZR

Efficiënte Samenwerking

Dankzij de efficiënte samenwerking tussen het MRCC en de VBZR konden de opvarenden ongedeerd terugkeren naar de kust. De motorboot is inmiddels veilig afgemeerd en de redders zijn teruggekeerd naar hun basis in Blankenberge.

Ons gedacht…
Deze reddingsactie onderstreept het belang van snelle en gecoördineerde reacties bij maritieme noodsituaties. De veiligheid van alle betrokkenen werd verzekerd door de deskundige actie van de VBZR, die een potentieel gevaarlijke situatie in goede banen leidde.