donderdag, april 18, 2024
HomeKnokke-HeistOntdek de Wereld van Folon in Brussel: Een Dag Vol Kunst en...

Ontdek de Wereld van Folon in Brussel: Een Dag Vol Kunst en Cultuur

Op donderdag 9 mei 2024 opent het Cultuurcentrum Scharpoord de deuren naar een culturele verkenning in Brussel, ter ere van Jean-Michel Folon. Vanaf 7.30 uur ’s ochtends kun je deelnemen aan een unieke uitstap die het leven en werk van deze gevierde kunstenaar in de schijnwerpers zet. Dit jaar herdenkt onze hoofdstad zowel de 90ste geboortedag van Folon als de 100-jarige jubileum van het surrealisme met exclusieve tentoonstellingen en een beeldenparcours die de stad transformeert.

Voormiddag: Magritte Meets Folon

De dag begint in het Magritte Museum, waar een bijzondere tentoonstelling Folons divers talent onder de loep neemt. Hier zie je de invloed van René Magritte, een pionier in de surrealistische schilderkunst, op Folons werken. De expositie biedt een dialoog tussen de twee Belgische kunstgrootmeesters, waarbij hun verbondenheid en unieke expressies worden uitgelicht. Het is een ontmoeting die meer lijkt op een droom, waarin twee unieke artistieke werelden met elkaar in gesprek gaan.

Namiddag: Folon in de Stad

Na de lunch leidt het beeldenparcours ‘Folon in the city’ je door het hart van Brussel. Je wandelt langs het Koningsplein, de Kunstberg, en de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, waar je kunt genieten van twintig opmerkelijke sculpturen van Folon.

Ontdekking in het Design Museum

De culturele reis wordt voortgezet in het Design Museum Brussels met de tentoonstelling Olivetti-Folon. Deze expositie verkent de creatieve symbiose tussen Olivetti, bekend om zijn iconische schrijfmachines en kunstzinnige affiliaties, en Jean-Michel Folon. De tentoonstelling, een samenwerking met het Museo Civico Pier Alessandro Garda, de Associazione Archivio Storico Olivetti en de Fondation Folon, belicht de vruchtbare relatie tussen de kunstenaar en Olivetti door de jaren heen.

Deelname en Kosten

Voor deze volledige dag van kunst en ontdekking is de prijs gesteld op € 65. Met code 24EUI16 verzeker je jouw plaats voor deze onvergetelijke ervaring.

Grijp de kans om de artistieke voetsporen van Jean-Michel Folon te volgen in het bruisende Brussel en dompel jezelf onder in een dag vol cultuur en geschiedenis.

Prijs   
€ 65   – code 24EUI16  
Schrijf in