maandag, april 15, 2024
HomeKnokke-HeistStart Paasvakantie: Strandplezier met aandacht voor Veiligheid

Start Paasvakantie: Strandplezier met aandacht voor Veiligheid

De paasvakantie staat voor de deur en velen dromen al van zonnige dagen aan de kust. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een duik te nemen in de verfrissende Noordzee, is het belangrijk om te weten dat zwemmen alleen is toegestaan in de speciaal aangewezen en bewaakte zones tijdens de openingstijden van de reddingsdiensten. Tijdens de paasvakantie zijn deze zones en bijbehorende eerste hulp posten nog gesloten. De eerste mogelijkheid voor een veilige duik in zee biedt zich aan in het weekend van 4 en 5 mei 2024, wanneer de bewaakte badzones hun deuren openen van 10.30 tot 18.30 uur, afhankelijk van voldoende personeelsbezetting.

Een Veilige Start van het Badseizoen

De badzones in Heist, Albertstrand en Lichttorenplein zullen als eerste beschikbaar zijn voor publiek, met specifieke openingsdata in mei en juni:

  • 4 en 5 mei
  • 9 tot en met 12 mei
  • 18 tot en met 20 mei
  • 25 en 26 mei
  • 1 en 2 juni
  • 8 en 9 juni

Vanaf 15 juni tot en met de 30e zijn er vijf bewaakte zones beschikbaar: Heist, Duinbergen, Albertstrand, Lichttorenplein en Zoute. Deze zones blijven ook toegankelijk tot half september. Gedurende juli en augustus zijn alle twaalf badzones, van Heist tot Lekkerbek, bewaakt en open voor het publiek. Om de veiligheid te verhogen, voorziet Knokke-Heist voortaan vier redders per badzone gedurende deze perioden.

Strandveiligheid en Eerste Hulp

Naast de twaalf badzones, beschikt Knokke-Heist ook over zes eerste hulp posten langs de strandstrook op locaties zoals het Heldenplein in Heist en Zeewindstraat in Zoute. Een nieuwe toevoeging dit jaar is de vrije-doorgang-zone bij het Lichttorenplein. Deze doorgang, gemarkeerd door extra windhekken, zorgt ervoor dat hulpdiensten snel en zonder obstakels interventies kunnen uitvoeren. Strandgangers kunnen deze doorgang ook benutten om naar de zee te wandelen, al is zonnebaden of het plaatsen van persoonlijke bezittingen in deze zone niet toegestaan.

Door deze maatregelen garandeert Knokke-Heist niet alleen de veiligheid van haar badgasten maar zorgt het er ook voor dat de toegang tot de zee altijd vrij blijft, zelfs op de drukste dagen van het jaar.