zondag, april 21, 2024
HomeKnokke-HeistTijdelijke Watervoorziening op Begraafplaats Westkapelle Na Lek

Tijdelijke Watervoorziening op Begraafplaats Westkapelle Na Lek

Op de centrale begraafplaats in Westkapelle is een lek in de waterleiding ontdekt, waardoor de waterkraantjes tijdelijk buiten gebruik zijn. Dit probleem weerhoudt bezoekers ervan gieters te vullen voor het onderhoud van graven en bloemperken. Het gemeentebestuur benadrukt dat een directe aansluiting op het waternet, gezien het lek, zou leiden tot een dagelijkse verspilling van minstens 16.000 kubieke meter water – een duidelijk onverantwoorde actie.

Om toch in de behoeften van de burgers te voorzien, heeft de dienst Stadsonderhoud op dinsdag 26 maart een creatieve tussenoplossing geïmplementeerd. Er zijn twee watertanks geplaatst op de begraafplaats waarmee bezoekers hun gieters kunnen vullen. Deze tanks worden regelmatig bijgevuld door de technische dienst, zodat er altijd voldoende water beschikbaar is voor het onderhouden van de graven en perken.

Het zoeken naar een langetermijnoplossing, waaronder het mogelijk maken van de aansluiting van de waterkraantjes door regenwaterrecuperatie, is momenteel in volle gang. Dit initiatief vergt echter tijd om volledig te realiseren. Het gemeentebestuur vraagt om begrip voor dit tijdelijk ongemak en verzekert dat er hard wordt gewerkt aan een duurzame en verantwoorde oplossing voor de waterbehoefte op de begraafplaats.