vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistBouw Nieuw Dierenasiel Noodzaakt Reservatiesysteem Recyclagepark Knokke-Heist

Bouw Nieuw Dierenasiel Noodzaakt Reservatiesysteem Recyclagepark Knokke-Heist

Met de aanvang van de bouw van het nieuwe dierenasiel in Knokke-Heist, ervaart het plaatselijke recyclagepark een significante impact op zijn operationele capaciteit. AGSO Knokke-Heist introduceert daarom een innovatief reservatiesysteem om de dienstverlening efficiënt en veilig te houden voor alle inwoners.

Noodzaak van een Reservatiesysteem

De bouw van het moderne dierenasiel, gestart in maart 2024, belooft een aanzienlijke verbetering in dierenwelzijn te bieden. Echter, deze positieve ontwikkeling komt met uitdagingen voor het nabijgelegen recyclagepark. De beperkte beschikbare ruimte, veroorzaakt door de bouwwerkzaamheden, maakt het onmogelijk om een veilige wachtrij te organiseren, vooral langs de Sluisstraat.

Implementatie van het Reservatiesysteem

Om deze problematiek aan te pakken, schakelt het recyclagepark vanaf 2 april 2024 over op een reservatiesysteem op dinsdag, woensdag, en zaterdag. Donderdag en vrijdag blijven toegankelijk zonder afspraak. Dit systeem zorgt voor een betere spreiding van de bezoekers en voorkomt lange wachttijden, waardoor de dienstverlening op peil blijft.

Voordelen van het Reservatiesysteem

  • Efficiëntere Dienstverlening: Met het reservatiesysteem kunnen parkwachters bezoekers beter begeleiden en de verkeerscirculatie verbeteren.
  • Veiligheid: Het vermindert de kans op onveilige situaties door overvolle wachtrijen en verkeersopstoppingen.
  • Gebruiksgemak: Inwoners kunnen hun bezoek plannen en vermijden wachttijden.

Tips voor Bezoekers

Bezoekers worden aangemoedigd om hun bezoek goed voor te bereiden door vanaf 2 april een tijdslot te reserveren via de officiële website. Het sorteren van afval vooraf en het gebruikmaken van huis-aan-huis ophalingen voor specifieke afvalstromen kan ook de ervaring op het park verbeteren.

De invoering van het reservatiesysteem bij het recyclagepark van Knokke-Heist is een direct gevolg van de bouw van het nieuwe dierenasiel. Dit systeem staat symbool voor de voortdurende inzet van AGSO Knokke-Heist voor zowel dierenwelzijn als het bieden van kwalitatieve dienstverlening aan haar inwoners. Met de geplande voltooiing van het dierenasiel eind 2025 en de daaropvolgende bouw van een nieuw recyclagepark, blijft Knokke-Heist investeren in de toekomst van zowel haar inwoners als haar dieren. Maar misschien was een alternatieve ingang, of het tijdelijk verplaatsen van het recyclagepark ook een oplossing geweest?