Home Knokke-Heist Grote Drugszaak met kneistse links voor de Brugse rechtbank

Grote Drugszaak met kneistse links voor de Brugse rechtbank

0
446
(C) GPTgenix
  •  

Bijna vijf jaar geleden werden we in Knokke-Heist opgeschrikt door ontwikkelingen in een grootschalige drugszaak die nauwe banden heeft met onze gemeenschap. Het hart van dit verhaal is de onderneming Kriva Rochem gevestigd in onze badplaats, eens beschouwd als een spil in een internationale cocaïnehandel vanuit Brazilië naar Rotterdam. Deze onthulling volgde na de arrestatie van de 80-jarige Willem V. de G. woonachtig in onze gemeente, wiens bedrijf in de spotlight kwam na een grote drugsvangst in Rotterdam in 2020.

Verhoogde Veiligheidsmaatregelen

Bij de recente zitting van de rechtbank in Brugge, waar de toekomst van 33 verdachten werd overwogen, namen de veiligheidsdiensten geen enkel risico. De aanwezigheid van gemaskerde politie en zelfs een helikopter benadrukte de ernst waarmee de autoriteiten deze zaak behandelen. Dit wijst op de gevaarlijke aard van de betrokken individuen, onder wie de Lommelse drugsbaron Flor Bressers en de Braziliaanse “Escobar”, Sergio Roberto De Carvalho.

Lokale Impact en Veiligheidsgevoelens

Voor ons in Knokke-Heist brengt deze zaak zorgen mee over onze veiligheid en het imago van onze gemeente. De betrokkenheid van een lokale ondernemer in een dergelijke internationale criminele organisatie roept vragen op over het toezicht op en de integriteit van onze lokale bedrijven. Ondertussen loopt ook in een ander dossier naar nog een andere ondernemer – inwoner die illegale wapenonderdelen zou hebben verkocht aan Rusland. Deze zaak is nog in onderzoek.

Vooruitblik

Met de pleidooien achter de rug wachten we gespannen op de beslissing van de raadkamer op 8 april over wie zich voor de correctionele rechtbank zal moeten verantwoorden. Deze zaak, die mogelijk nog voor de zomer voor de rechter komt, zal niet alleen juridisch maar ook sociaal een keerpunt zijn voor onze gemeenschap.

NO COMMENTS