vrijdag, februari 23, 2024
HomekneistitvPhilippe Vlietinck legt zijn terugkeer naar het college uit

Philippe Vlietinck legt zijn terugkeer naar het college uit

Decennialang werd het lokale bestuur in onze gemeente gedomineerd door Graaf Leopold Lippens en zijn partij, Gemeentebelangen, die lof oogstten voor hun visionaire leiderschap. Echter, na het overlijden van Graaf Lippens stond de partij voor de uitdaging om zijn immense schoenen te vullen. In het najaar van 2023 slaagde Gemeentebelangen er na eigen zeggen in om een indrukwekkende herstart te maken onder de leiding van burgemeester Jan Morbee en zijn dynamische en totaal vernieuwde college, vol frisse ideeën en een hernieuwd optimisme met het oog op de verkiezingen van 2024.

Een onverwachte wending

Begin januari 2024 werd de gemeente opgeschrikt door het plotselinge vertrek van schepen Anthony Wittesaele, een klap voor het college van burgemeester en schepenen. Maar uitdagingen brengen vaak kansen met zich mee, en voor Gemeentebelangen was dit niet anders. Philippe Vlietinck die omwille van het onderwijsdossier de GBL verliet is nu weer opgevist, met een rijke ervaring als voormalig schepen van Openbare Werken en ICT, is hij zaterdagmorgen aangesteld als de vervanger van Wittesaele. Vlietinck, die in 2018 verkozen werd voor Gemeentebelangen, neemt nu de bevoegdheden over van Toerisme & Marketing, Strand, Lokale Economie en Grensoverleg tot het einde van de legislatuur.

Vlietinck’s Visie

Philippe Vlietinck, die onverwachts terugkeerde in de politieke arena, ziet deze kans als een nieuwe roeping. “Hoewel het allemaal een beetje onverwacht kwam, kon ik niet anders dan deze verantwoordelijkheid opnemen en mijn ervaring inzetten voor onze gemeente,” vertelt Vlietinck. Geïnspireerd door het werk van zijn voorganger Wittesaele, is hij vastbesloten om het succesvolle beleid voort te zetten en nieuwe projecten te ontwikkelen met hetzelfde enthousiasme.

De reactie van Burgemeester Morbee

Burgemeester Jan Morbee is verheugd over de terugkeer van Vlietinck in het schepencollege. “Zijn brede professionele ervaring en eerdere bijdragen als schepen maken hem de ideale vervanger voor Anthony,” zegt Morbee. De burgemeester benadrukt de waarde van Vlietinck’s inbreng en ziet dit als bewijs van de kracht van Gemeentebelangen om de beste krachten te bundelen ten behoeve van de gemeenschap.

Vooruitblik

Met deze recente ontwikkelingen willen de Gemeentebelangen bewijzen opnieuw haar vermogen om zich aan te passen en te innoveren, zelfs in tijden van onverwachte veranderingen. Onder de vleugels van een ervaren en gemotiveerd team, geleid door huidig burgemeester Jan Morbee en met de recente toevoeging van Philippe Vlietinck, kijkt de partij met vertrouwen naar de toekomst. De weg naar de verkiezingen van 2024 belooft een tijd van vernieuwing en optimisme te zijn, met de belofte van voortdurende ontwikkeling en welvaart voor alle inwoners van Knokke-Heist, klinkt het bij de parij.