maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist

Knokke-Heist helpt

De gemeente Knokke-Heist en zorggroep Orpea slaan de handen in elkaar om vanaf 1 juli 2022 in de leegstaande residentie ‘Seaflower’ in de Kopsdreef Oekraïense oorlogsvluchtelingen op te vangen. Het gaat om vluchtelingen die op dit moment bij gastgezinnen verblijven. Orpea stelt het gebouw kosteloos ter beschikking, de gemeente zorgt voor de nodige technische aanpassingen en de begeleiding van de vluchtelingen.

In Knokke-Heist stelden vanaf het begin van de oorlog in Oekraïne heel wat geëngageerde gezinnen zich kandidaat om tijdelijk vluchtelingen op te vangen. Om diverse redenen wordt het voor heel wat onder hen stilaan moeilijk om dit te blijven doen. Dit kan gaan om plaatsgebrek of tweedeverblijvers die hun vakantiewoning ter beschikking stelden van Oekraïners maar zelf terug richting Knokke-Heist willen komen deze zomer. En dus ging Knokke-Heist op zoek naar een meer structurele oplossing en vond die, samen met Orpea, in Residentie Seaflower.

In deze residentie in een zijstraat van de Lippenslaan werden jarenlang, nog onder een andere uitbating, zorgbehoevende senioren gehuisvest in wat vroeger ‘serviceflats’ werd genoemd. Na de overname door Orpea, opende de groep eerst een andere residentie in Knokke-Heist, met name het gekende Belle Epoque. Gezien de toekomstplannen van Orpea voor residentie ‘Seaflower’ nog niet concreet waren op korte termijn, leent het gebouw zich perfect voor deze noodopvang.

Uit solidariteit met de slachtoffers van de oorlog stelt de zorggroep het gebouw kosteloos ter beschikking. Orpea en Knokke-Heist sloten een overeenkomst af voor twee jaren. Komende weken neemt de gemeente nog een aantal technische zaken onder handen voordat het gebouw in gebruik kan genomen worden.

Op woensdag 1 juni werd er een eerste verzameldag georganiseerd. Er werden al heel wat nuttige zaken binnengebracht. Bedankt KH-ers.

Er is echter nog nood aan:

  • Bedden en beddengoed ( voor 1 persoon, dubbelbed en stapelbed )
  • Matrassen
  • Kleerkasten en opbergkasten
  • Zetels en salontafels
  • Tafels en stoelen
  • Potten en pannen
  • Keukenhanddoeken
  • Badhanddoeken
  • ER IS GEEN BEHOEFTE MEER AAN SERVIEZEN, GLAZEN, BESTEKKEN
  • KLEDIJ IS OOK NIET NODIG

Wanneer kunnen deze zaken geleverd worden in de Seaflower aan de Kopsdreef ?

Vrijdag  3  juni van 17 tot 20 uur

Zaterdag  4  juni van 9.30 tot 12.30 uur

Bedankt voor de bijdrage die U levert.

BVDS

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen