zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist peilt naar burgerperspectief op coöperatief wonen: Laat uw stem horen

Knokke-Heist peilt naar burgerperspectief op coöperatief wonen: Laat uw stem horen

Knokke-Heist zet de volgende stap naar innovatief wonen met een enquête voor de nieuwe wooncoöperatie

Knokke-Heist is al bijna twee jaar actief in de ontwikkeling van een baanbrekende wooncoöperatie, en het eerste project in Heulebrug staat op het punt vorm te krijgen. Met de vorming van de eerste bewonersgroep in zicht, wil het gemeentebestuur via een nieuwe enquête de wensen en behoeften van potentiële bewoners in kaart brengen.

Wat houdt coöperatief wonen in?

Coöperatief wonen is een unieke woonvorm die het midden houdt tussen kopen en huren. Bewoners, of coöperanten, krijgen de kans om met een instapaandeel een levenslang woonrecht te verwerven voor een appartement of woning. Deze formule biedt een interessante oplossing voor velen die op zoek zijn naar stabiliteit in hun woonomgeving. Meer details over het concept en het project in Knokke-Heist zijn beschikbaar voor geïnteresseerden.

Deel uw visie door onze enquête in te vullen

Met de plannen voor de oprichting van de wooncoöperatie die steeds concreter worden, nodigt Knokke-Heist haar inwoners uit om hun ideeën en behoeften te delen via een enquête. Belangrijke vragen, zoals de voorkeur voor het aantal slaapkamers of de interesse in elektrische deelauto’s, wachten op uw input.

De enquête is anoniem en neemt slechts 8 minuten van uw tijd in beslag. Er is een optie om uw e-mailadres achter te laten voor updates over het project. Met een deadline op 14 april 2024 is het nu de perfecte tijd om uw stem te laten horen en bij te dragen aan de vorming van dit innovatieve woonproject.

Inwoners aan het woord: De meningen verdeeld

“Ik vind het een fantastische ontwikkeling,” zegt Jan, een buurtbewoner in Heulebrug. “Het biedt stabiliteit en groepsgevoel die je in traditionele woonvormen minder vindt. Het is een investering in de toekomst van onze gemeente. Maar niet voor iedereen denk ik (lacht)”

Niet iedereen deelt deze positieve blik. Marie, ook woonachtig in Knokke-Heist, uit haar zorgen: “Ik twijfel aan de haalbaarheid en het werkelijke voordeel voor ons. Er zijn veel vragen onbeantwoord, en ik vraag me af of dit de oplossing is waar we echt op zitten te wachten in onze gemeente.”