vrijdag, april 19, 2024
HomeCultuurLeeghoofd: Een Unieke Gezinsvoorstelling in CC Scharpoord

Leeghoofd: Een Unieke Gezinsvoorstelling in CC Scharpoord

Op zondag 7 april 2024 om 15 uur biedt CC Scharpoord in Knokke-Heist een bijzondere theaterervaring voor jonge kinderen en hun families. De gezinsvoorstelling Leeghoofd, een succesproductie die al meer dan 300 keer zowel nationaal als internationaal op de planken stond, maakt zijn terugkeer. Deze voorstelling, die oorspronkelijk in 2013 in samenwerking met Tuning People tot stand kwam, staat bekend om zijn unieke benadering van theater waarin de zintuigen van het publiek op een speelse manier worden geprikkeld.

Unieke Theatrale Ervaring

Leeghoofd is geen gewone voorstelling; het is een theatraal en muzikaal gedicht dat de zintuigen centraal stelt. Het verhaal volgt een jongen die een witte bol over zijn hoofd plaatst en zichzelf transformeert in ‘Leeghoofd’, een personage dat een eigen, bizarre wereld bewoont. Met behulp van alledaagse voorwerpen zoals stickers, trechters, en voetbalsokken creëert hij zijn gezichtskenmerken en begint een ontdekkingstocht die zijn omgeving op een nieuwe manier verkent.

Lovende Kritieken

  • Wouter Hillaert (De Standaard): “Leeghoofd bewijst met brio dat theater geen gesloten wereld hoeft te zijn. Het stuk nodigt uit tot het herontdekken van de alledaagse realiteit door een speelse en creatieve lens.”
  • Tuur Devens (De Bond): “Een dolle, fantasierijke queeste die zowel inhoudelijk als visueel betovert. Een ervaring die jonge toeschouwers niet alleen amuseert, maar ook actief betrekt.”
  • Els Van Steenberghe (Knack Focus): “Een verfrissende ode aan de fantasie. Een ervaring die vergelijkbaar is met het genieten van je favoriete taart.”

Praktische Informatie

  • Datum en Tijd: Zondag 7 april 2024, 15 uur
  • Locatie: CC Scharpoord, Knokke-Heist
  • Doelgroep: Kleuters vanaf 3 jaar en hun (groot-)ouders
  • Prijs: €8 per ticket

Deze productie, die zowel lokaal als internationaal al talloze harten veroverde, is een must-see voor families die hun kinderen willen onderdompelen in de wereld van theater en verbeelding.