dinsdag, mei 21, 2024
HomeKnokke-HeistNieuwe Ondergrondse Afvalcontainers voor Efficiëntere Recyclage

Nieuwe Ondergrondse Afvalcontainers voor Efficiëntere Recyclage

In een recente ontwikkeling heeft de Autonome Gemeentebedrijf voor Stadsontwikkeling (AGSO) Knokke-Heist op 13 maart 2024 een belangrijke stap gezet richting een efficiëntere afvalverwerking en recyclage. Met de ingebruikname van twee splinternieuwe ondergrondse containers, gelegen aan het schilderachtige Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark, zet de gemeente een stap vooruit in de optimalisatie van haar afvalinzamelingsdiensten. Deze toevoegingen zijn specifiek bedoeld voor de inzameling van pmd (plastic, metaal en drankkartons) en papier & karton, twee stromen die een cruciale rol spelen in het recyclageproces.

Deze nieuwe faciliteiten volgen op het succes van de ondergrondse containers aan de Edward Verheyestraat, die een hoge gebruiksgraad hebben laten zien. Dit duidt op een groeiende bewustwording en bereidheid onder de inwoners van Knokke-Heist om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Met de installatie van de nieuwe containers speelt AGSO Knokke-Heist in op de groeiende vraag en creëert het extra capaciteit voor afvalinzameling, waardoor recyclingprocessen verder worden gestimuleerd.

Knokke-Heist is nu rijk aan 51 ondergrondse afvalcontainers, strategisch verspreid over de gemeente om toegankelijkheid en gebruiksgemak te maximaliseren. Deze zijn onderverdeeld in:

  • 37 containers voor glas,
  • 6 voor restafval,
  • 4 voor pmd,
  • 4 voor papier en karton.

Deze verscheidenheid zorgt ervoor dat inwoners gemakkelijk en effectief kunnen bijdragen aan afvalscheiding en recycling, wat niet alleen ten goede komt aan het milieu, maar ook aan de algehele leefbaarheid binnen de gemeenschap.

Voor meer informatie over de specifieke locaties van deze en andere ondergrondse containers in Knokke-Heist, kunnen inwoners terecht op de website van AGSO Knokke-Heist. Hier vindt men een gedetailleerde kaart met alle brengpunten, wat de betrokkenheid bij afvalscheiding en recyclage nog toegankelijker en eenvoudiger maakt.