zondag, mei 26, 2024
HomeHaven / ZeebruggeOpnieuw een ontsporing van de kusttram in Zeebrugge

Opnieuw een ontsporing van de kusttram in Zeebrugge

In Zeebrugge was er maandagmiddag opnieuw een incident met de kusttram voor aanzienlijke verkeershinder gezorgd. De tram ontspoorde rond 14.15 uur bij het kruispunt van de Kustlaan en de Isabellalaan, zonder dat er gewonden vielen.

Oorzaak nog onbekend

Het is nog onduidelijk hoe de ontsporing exact heeft kunnen gebeuren. De Lijn, verantwoordelijk voor de kusttram, sluit een menselijke fout uit en meldt dat ook de weersomstandigheden niet aan de basis liggen van het incident.

Impact op tram- en wegverkeer

Als gevolg van de ontsporing is het tramverkeer tussen Blankenberge en Knokke Station onderbroken. De Lijn heeft pendelbussen ingezet om reizigers te vervoeren. Het is nog onzeker wanneer de tramdienst hervat zal worden. Daarnaast ervaren automobilisten verkeershinder:

  • Bestuurders die vanuit Zeebrugge naar Knokke-Heist willen, worden omgeleid via de Zeesluisstraat naar de A11.
  • Het omrijden kan een extra reistijd van ongeveer 10 minuten betekenen.

Ons gedacht…

De herhaalde problemen met de kusttram roepen vragen op over de onderhoudsprotocollen en infrastructuur. Terwijl de oorzaak van het ongeval nog wordt onderzocht, blijft de prioriteit de veiligheid van de passagiers en het minimaliseren van de overlast voor zowel tramreizigers als automobilisten.