vrijdag, april 19, 2024
HomeSluisUnieke Schrijversportretten Tentoonstelling in Nederland's Enige Belfort in Sluis

Unieke Schrijversportretten Tentoonstelling in Nederland’s Enige Belfort in Sluis

In het hart van Sluis staat het enige Belfort van Nederland, een monument dat niet alleen rijk is aan geschiedenis, maar nu ook de thuisbasis vormt voor een betoverende tentoonstelling. Van 23 maart tot en met 19 mei 2024 opent de Raadskelder van het Belfort zijn deuren voor het publiek om een unieke verzameling portretten te aanschouwen. Deze bijzondere tentoonstelling, gehouden ter ere van de literaire uitgave van “Schrijvers in Sluis”, brengt een ode aan de schrijvers die door de jaren heen deel hebben genomen aan het residentieprogramma.

De geëxposeerde werken, vastgelegd door de talentvolle fotograaf Oscar van Beest, belichten de persoonlijkheden en momenten van schrijvers zoals Han Depelchin, wiens verblijf in Sluis een bron van inspiratie bleek. De tentoonstelling biedt bezoekers een zeldzame kijk op de creatieve processen en het alledaagse leven van deze auteurs tijdens hun verblijf.

De Raadskelder, onderdeel van Museum het Belfort, verwelkomt geïnteresseerden elke week van woensdag tot en met zondag, tussen 13:00 uur en 16:30 uur. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door de St. J.H. van Dale, die zich inzet voor het verrijken van het culturele landschap in en rond het Belfort.

Praktische informatie:

  • Datum: Van zaterdag 23 maart 2024 tot zondag 19 mei 2024, dagelijks toegankelijk.
  • Locatie: Raadskelder, onderdeel van Museum het Belfort.
  • Openingstijden: Woensdagmiddag t/m zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur.
  • Prijs: Toegang tot de tentoonstelling is geheel gratis, wat bezoekers een uitgelezen kans biedt om zonder kosten te genieten van culturele verrijking.

Deze tentoonstelling is een must-see voor liefhebbers van literatuur, fotografie, en iedereen die geïnteresseerd is in de culturele schatten die Nederland te bieden heeft. Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van een evenement dat de kracht van woorden, kunst en geschiedenis samenbrengt.