vrijdag, februari 23, 2024
HomeCultuurCarnavalsgeschiedenis geschreven in Heist: Mirjam van der Mast Gekroond tot Eerste Keizerin

Carnavalsgeschiedenis geschreven in Heist: Mirjam van der Mast Gekroond tot Eerste Keizerin

Tijdens een opmerkelijk kroningsmoment heeft Mirjam van der Mast, op 49-jarige leeftijd, een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de carnavalsgeschiedenis van onze deelgemeente Heist. De viering van zaterdagmorgen namen een historische wending toen Van der Mast, na haar afscheid als prinses, de eervolle titel van de allereerste keizerin van carnaval in Heist ontving samen met de sleutels van het stadhuis uit handen van burgemeester Jan Morbee. Dit unieke moment, vervuld van ludieke vreugde en officiële erkenning, bracht een onvergetelijke sfeer met zich mee op het feestplein De Bolle..

Een Ongekende Eer

De ceremonie rond de aanstelling van Keizerin Mirjam I markeerde een primeur in de annalen van het lokale carnavalsfeest. Na haar afstelling als prinses werd ze meteen uitgeroepen tot keizerin, een stap die zowel verrassing als bewondering opwekte onder de aanwezigen. Het gevoel van eenheid en feestvreugde bereikte een hoogtepunt tijdens het officiële moment van haar aanstelling, waarbij velen getuige waren van een echt kippenvelmoment.

Het Hof Der Prinsen

Mirjam I, nu als keizerin, is vastberaden om deze carnavalsdagen onvergetelijk te maken. Met haar gevolg en de steun van het Hof Der Prinsen en het gemeentebestuur, staat ze klaar om ‘er een lap op te geven’. Deze uitdrukking, die duidt op het voornemen om intens te feesten en te genieten, belooft dat de festiviteiten onder haar leiding zowel gedenkwaardig als vreugdevol zullen zijn.

80D 2024-02-10 21894

Een Visuele Viering

De feestelijkheden werden vastgelegd door onze fotograaf, Bod Dyserinck, wiens talent voor het vangen van momenten een prachtige fotoreportage heeft opgeleverd. Deze collectie van beelden nodigt uit om de viering van nabij mee te herbeleven en de essentie van dit historische moment te vatten.

De Betekenis van Deze Gebeurtenis

De kroning van Mirjam van der Mast tot de eerste keizerin van carnaval in Heist is niet enkel een persoonlijke eer, maar ook een mijlpaal voor de gemeenschap. Het onderstreept de levendigheid en evolutie van carnavalstradities, waarbij ruimte is voor vernieuwing en inclusiviteit. Deze gebeurtenis weerspiegelt de hechte band tussen de inwoners van Heist en hun toewijding aan het behoud en de verrijking van hun culturele erfgoed.

Vooruitblik

Met Keizerin Mirjam I aan het roer beloven de komende dagen gevuld te zijn met festiviteiten, saamhorigheid, en onvergetelijke momenten. Het is een tijd waarin de gemeenschap samenkomt om te vieren, tradities te eren, en nieuwe herinneringen te creëren. De historische aanstelling van de allereerste keizerin van carnaval in Heist zal ongetwijfeld nog lang in de herinnering blijven als een symbool van vernieuwing binnen een eeuwenoude traditie.