maandag, april 15, 2024
HomeHaven / ZeebruggeGoed Nieuws Voor de Haven van Zeebrugge: Chery Zet Voet Aan Wal...

Goed Nieuws Voor de Haven van Zeebrugge: Chery Zet Voet Aan Wal in België

De haven van Zeebrugge, een cruciale speler in de Belgische en Europese logistiek, staat aan de vooravond van een nieuwe, bloeiende fase. Het nieuws dat de Chinese autogigant Chery besloten heeft om via deze haven zijn intrede te doen op de Belgische markt, markeert een significante mijlpaal die niet alleen de economische vooruitzichten van Zeebrugge zal beïnvloeden maar ook een positieve impact zal hebben op de lokale werkgelegenheid en economische ontwikkeling.

Chery, bekend om zijn innovatieve en vooruitstrevende benadering in de automobielindustrie, lanceert deze zomer zijn automerken OMODA en JAECOO in België. De strategie omvat de opening van 10 showrooms over het hele land, met een ambitieuze uitbreiding naar 20 in de nabije toekomst. Dit initiatief onderstreept de commitment van Chery aan de Belgische markt en zijn doelstelling om binnen het eerste jaar een marktaandeel van 1,5% te veroveren, wat neerkomt op de verkoop van circa 6.000 wagens.

De keuze voor Zeebrugge als de poort voor de Europese distributie van Chery-voertuigen is een bewijs van het vertrouwen in de operationele capaciteiten en strategische ligging van de haven. Dit besluit zal naar verwachting een stimulans zijn voor de lokale economie, met de creatie van nieuwe banen en zakelijke kansen, niet alleen binnen de havenfaciliteiten maar ook in de bredere logistieke en dienstverlenende sectoren.

De autobouwer richt zich op een diverse reeks consumenten met het aanbieden van zowel elektrische als benzineversies van de OMODA 5 en de JAECOO J7. Door zich te concentreren op een cliënteel dat traditioneel voor Zuid-Koreaanse merken zoals Hyundai of Kia kiest, benadrukt Chery zijn intentie om een significante speler op de Belgische markt te worden zonder een agressieve prijspolitiek te voeren. De belofte van een garantie van 7 jaar of 150.000 kilometer op de voertuigen, en zelfs 8 jaar op de batterijen van de elektrische versies, weerspiegelt het vertrouwen van Chery in de kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten.

Du, een vertegenwoordiger van Chery, benadrukt het belang van de lokale gemeenschap en de ambitie om in elk Europees land waar ze actief worden, lokale teams op te zetten. Dit initiatief zal niet alleen bijdragen aan de economische groei maar ook aan de integratie en ontwikkeling van lokale talenten.

Met de aanwezigheid van het Europese hoofdkwartier van Chery in Amsterdam en plannen voor een Belgisch kantoor in Brussel of Antwerpen, positioneert Chery zich als een belangrijke speler in de Europese automarkt. De indrukwekkende groei van Chery Group, met een verkoop van ruim 1,88 miljoen auto’s in 2023 en een exportgroei van 101,1% jaar op jaar, onderstreept de ambitie en het potentieel van het bedrijf op de internationale markt.

De samenwerking tussen Chery en de haven van Zeebrugge belooft een vruchtbare toekomst voor beide partijen en benadrukt het belang van strategische partnerships in de bevordering van economische groei en innovatie. Dit is ongetwijfeld goed nieuws voor Zeebrugge, een haven die eens te meer zijn rol als een sleutelspeler in de Europese logistiek en economie bewijst.