Home kneistitv Carnavalsbruiloft in Knokke-Heist: Een Dag om Nooit te Vergeten

Carnavalsbruiloft in Knokke-Heist: Een Dag om Nooit te Vergeten

0
4217
  •  

Op Vette dinsdag een buitengewoon huwelijk voltrokken dat de geschiedenisboeken ingaat. Claudine Dubois en Wesley De Block, beiden fervente carnavalliefhebbers, besloten in vol ornaat elkaar het ja-woord te geven. Dit unieke evenement vond plaats in het stadhuis van Knokke-Heist en werd gekenmerkt door een overvloed aan klakkers, symbolisch voor het carnaval dat diep geworteld is in de gemeenschap.

Een Historisch Moment

Burgemeester Morbee van Knokke-Heist benadrukte het historische belang van deze gebeurtenis. Het is voor het eerst dat een carnaval koppel op de dinsdag van carnaval, volledig in stijl, het huwelijksbootje instapt. Deze dag markeert een unieke viering van liefde en traditie, waarbij de grenzen van een conventioneel huwelijk op feestelijke wijze worden doorbroken.

Carnaval als Huwelijksthema

De sfeer tijdens de ceremonie was ongekend gemoedelijk. Met een overhand van klakkers, de traditionele carnavalshoeden, werd de verbintenis van Claudine en Wesley gevierd. Het was duidelijk dat dit paar, meer dan wie dan ook, de essentie van het carnavalsfeest belichaamde. Dit maakte hen tot de grootste carnavalisten met de grootste klakker (letterlijk) van het carnaval in Knokke-Heist.

Een Familie van Carnavalsliefhebbers

De betrokkenheid van de familie bij het carnaval kon niet duidelijker zijn. Wesley de zoon van Marianne en Prins Patrick, tonen aan dat de liefde voor dit volksfeest diep in hun bloed zit. Het is deze gedeelde passie die de dag extra bijzonder maakte voor iedereen die aanwezig was.

Foto’s door Yvan Kaux

NO COMMENTS