zondag, april 14, 2024
HomeCultuurDe Onthulling van "Samuels Dochter": Een Diepgaande Reis door Familiegeschiedenis en Identiteit

De Onthulling van “Samuels Dochter”: Een Diepgaande Reis door Familiegeschiedenis en Identiteit

De bibliotheek Scharpoord wordt het toneel van een boekvoorstelling. Op donderdag 22 februari 2024 om 19 uur presenteert Ingrid Weinberger haar debuutroman, ‘Samuels dochter’. Dit is niet zomaar een boekvoorstelling; het markeert de culminatie van een jarenlange, diepgaande zoektocht naar familiegeschiedenis, persoonlijke identiteit, en de invloed van het verleden op het heden.

Een Gesprek dat de Tijd Overschrijdt

Het gesprek tussen Ingrid Weinberger en Ilse Himschoot, een expert op het gebied van podcasts, belooft een verrijkende ervaring te worden. Himschoot, bekend om haar vermogen om diepe, betekenisvolle dialogen te voeren, zal Weinberger interviewen. Samen zullen zij de lagen van ‘Samuels dochter’ ontrafelen, een werk dat zich onderscheidt door zijn vermogen om de traditionele Holocaustliteratuur te overstijgen.

Verweven Verhalen van Verleden en Heden

In ‘Samuels dochter’ neemt Weinberger de lezer mee op een reis die zowel persoonlijk als historisch is. Opgegroeid in een katholiek gezin, ontdekt Weinberger dat haar familieachtergrond allesbehalve conventioneel is. Het mysterie rond haar vader Samuel, en zijn zware oorlogsverleden, vormt de kern van deze zoektocht. De dood van haar ouders markeert het begin van Weinbergers diepe duik in haar familiegeschiedenis, een ontdekking die haar eigen identiteit in een nieuw licht stelt.

Meer dan Literatuur

‘Samuels dochter’ is een werk van literaire non-fictie dat een breed spectrum aan thema’s behandelt – van geschiedenis en religie tot diversiteit, identiteit en persoonlijke ontwikkeling. Het is een boek dat niet alleen liefhebbers van Holocaustliteratuur zal aanspreken, maar iedereen die interesse heeft in de complexe weefsels van het menselijk bestaan.

Een Uitnodiging aan Alle Geïnteresseerden

Deze boekvoorstelling is een unieke kans om direct in gesprek te gaan met de auteur en de diepere lagen van haar werk te verkennen. Bezoekers worden aangemoedigd zich vooraf in te schrijven via het onthaal van CC Scharpoord of door te bellen naar 050 63 04 30. Mis deze kans niet om deel te nemen aan een avond die belooft niet alleen verhelderend te zijn, maar ook diep ontroerend.

Inzichten en Reflecties

‘Samuels dochter’ is meer dan een boek; het is een venster naar het verleden, een spiegel voor het heden, en een brug naar de toekomst. Weinberger biedt ons niet alleen een inkijk in haar eigen ziel, maar nodigt ons ook uit om onze eigen familiegeschiedenissen en identiteiten te heroverwegen. Dit boek, en de boekvoorstelling die het viert, beloven momenten van diepe reflectie en ontdekking te bieden.

Praktische Details

  • Datum en Tijd: Donderdag 22 februari 2024, 19:00 uur
  • Locatie: Bibliotheek Scharpoord
  • Inschrijving: Gewenst via onthaal CC Scharpoord of 050 63 04 30
Ontdek ‘Samuels dochter’, een werk dat de essentie van menselijke veerkracht en de zoektocht naar identiteit in het licht van het verleden belicht. Een avond vol verhalen, inzichten en de unieke kans om dieper te duiken in de complexiteit van onze eigen verhalen.