zondag, april 21, 2024
HomeHaven / ZeebruggeHavenhelden Gevierd: Van Sportwedstrijden tot Funky Gadgets

Havenhelden Gevierd: Van Sportwedstrijden tot Funky Gadgets

In de bruisende wereld van de Vlaamse havens, waar de passie en het harde werk van de havenmedewerkers het kloppend hart vormen, is er reden voor feest. Dit jaar, van 16 januari tot 18 februari, zet de Port of Antwerp-Bruges zijn medewerkers in de schijnwerpers met de jaarlijkse Haventopperscampagne, een initiatief dat meer biedt dan alleen dankbaarheid.

Ondanks de economische uitdagingen en geopolitieke spanningen van 2023, hielden de havenarbeiders de operaties draaiende, een prestatie die niets minder dan uitzonderlijk is. De meer dan 70.000 directe werknemers, van Antwerpen tot Zeebrugge, zijn de stille helden achter de schermen. Jacques Vandermeiren, CEO van Port of Antwerp-Bruges, erkent hun cruciale bijdrage aan de relatief stabiele positie van de haven, zelfs in turbulente tijden.

Dit jaar worden de havenmedewerkers beloond met een sportieve drinkfles, beschikbaar in vier levendige kleuren. Maar de waardering gaat verder. De organisatie biedt hen de kans om gratis topsportevenementen bij te wonen, zoals de basketbalwedstrijd tussen Telenet Giants Antwerp en Limburg United op 2 februari en de voetbalderby Cercle Brugge tegen Club Brugge op 18 februari. Dit is een unieke gelegenheid om de gemeenschapsgeest te bevorderen en de havenarbeiders samen te brengen buiten de werkomgeving.

De Haventoppers-camper zal van 5 tot 13 februari door de havens van Antwerpen en Zeebrugge rijden, waarbij de werknemers hun drinkflessen op 32 verschillende locaties kunnen ophalen. Dit rondreizende initiatief symboliseert de toewijding van de organisatie om elke werknemer persoonlijk te bereiken.

Annick De Ridder, havenschepen van Antwerpen, en Dirk De fauw, burgemeester van Brugge, benadrukken beiden het belang van de haven als economische motor en prijzen de onvermoeibare inzet van de werknemers. Hun woorden weerspiegelen een diepe waardering voor het personeel, wiens toewijding niet alleen bijdraagt aan de economische welvaart maar ook aan een dynamische werkcultuur.

De campagne is meer dan een reeks evenementen; het is een erkenning van de menselijke factor achter het succes van de haven. In een wereld die steeds complexer wordt, blijft de eenvoudige kracht van waardering en gemeenschapszin onmisbaar.