zondag, mei 26, 2024
HomeHaven / ZeebruggeHavenschool VTI Zeebrugge lanceert geavanceerde logistieke opleiding in samenwerking met Van den...

Havenschool VTI Zeebrugge lanceert geavanceerde logistieke opleiding in samenwerking met Van den Dorpe en Brevet

In een samenwerkingsverband hebben Havenschool VTI Zeebrugge, heftruckleverancier Van den Dorpe, en Brevet, een vooraanstaand bedrijfsopleidingscentrum, de handen ineengeslagen om de logistieke opleiding van de school naar een hoger niveau te tillen. Deze samenwerking, onthuld aan de vooravond van de paasvakantie, omvat de levering van geavanceerde logistieke apparatuur zoals een heftruck, reachtruck, en stapelaar, om de opleiding van aanstaande heftruckchauffeurs te verrijken.

Nieuwe Kansen door Partnerschap

Het nieuwe opleidingscentrum logistiek, gefaciliteerd door deze samenwerking, dient als lokale hub voor gecertificeerde bedrijfsopleidingen, waarbij Brevet gebruik maakt van de faciliteiten om toekomstige heftruckchauffeurs op te leiden. In ruil daarvoor profiteren de leerlingen van de school van de nieuwste technologische ontwikkelingen in hun opleiding, een stap die hen direct ten goede komt in hun toekomstige carrières in de logistieke sector.

Verklaringen van de Partners

Mevrouw Joke Knockaert, directeur van Havenschool VTI Zeebrugge, uitte haar enthousiasme over deze samenwerking: “Dankzij de steun van Van den Dorpe en Brevet kunnen we onze studenten uitrusten met state-of-the-art apparatuur, waardoor ze optimaal voorbereid zijn op de arbeidsmarkt.”

De heer Dignum Bossuyt van Safety & Education Centre Brevet benadrukte het belang van het initiatief: “Het investeren in jong talent is cruciaal voor de toekomst van de logistieke sector. Door onze krachten te bundelen met onderwijsinstellingen zoals Havenschool VTI Zeebrugge, verzekeren we dat de nieuwe generatie werknemers over de vereiste vaardigheden en kennis beschikt.”

Toekomstvisie

De levering van de nieuwe apparatuur symboliseert het begin van een veelbelovende toekomst voor de logistieke opleiding in Zeebrugge. Met deze samenwerking zetten Havenschool VTI Zeebrugge, Van den Dorpe, en Brevet een grote stap voorwaarts in het versterken van de band tussen onderwijs en de arbeidsmarkt, en het bieden van uitgelezen kansen voor studenten in de dynamische wereld van logistiek en supply chain management.

Deze unieke samenwerking markeert een belangrijk moment voor de logistieke opleiding in Zeebrugge, belichtend hoe essentieel partnerschappen tussen onderwijs en industrie zijn voor de ontwikkeling van toekomstig talent.