zaterdag, april 20, 2024
HomeCultuur'Unknown Masterpieces' & Maroesjka Lavigne: Een Fotografische Toekomstvisie in Knokke-Heist

‘Unknown Masterpieces’ & Maroesjka Lavigne: Een Fotografische Toekomstvisie in Knokke-Heist

Van 23 maart tot 12 mei 2024 biedt Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist een unieke blik op de toekomst van fotografie met de vijfde editie van ‘Unknown Masterpieces’. Deze prestigieuze tentoonstelling, gecureerd door Stephane Verheye en Freddy Van Vlaenderen, belicht het baanbrekende werk van 10 opkomende fotografen. Hun vernieuwende benaderingen binnen de fotografische kunst worden aangevuld met ‘Someone, Somewhere, Sometime’ van Maroesjka Lavigne, een gevierd talent wiens carrière begon bij de eerste editie van dit evenement in 2014.

Maroesjka Lavigne, die haar Master in Fotografie behaalde aan de Universiteit Gent in 2012, is uitgegroeid tot een prominent figuur in de fotografiewereld. Haar internationaal tentoongestelde werken en publicaties, waaronder haar nieuwste monografie, getuigen van haar uitzonderlijke talent en visie.

De tentoonstelling ‘Unknown Masterpieces’ beoogt niet alleen een platform te bieden aan beloftevolle fotografen, maar ook een inspiratiebron te zijn voor een breed publiek. Met deelnemers als Abdul-Vahit Duman, Jef Bex, en Valérie Naessens onder vele anderen, presenteert dit evenement de diversiteit en creativiteit die de hedendaagse fotografische kunst kenmerken.

De toewijding van Knokke-Heist aan de bevordering van fotografisch talent is onmiskenbaar. Deze vijfde editie van ‘Unknown Masterpieces’, in samenspel met het werk van Maroesjka Lavigne, belooft een onvergetelijke ervaring te worden die de bezoekers zal meenemen op een reis door de evolutie en toekomst van fotografische expressie.